Casele nu vor putea fi vandute
Primii 24 de tineri din cei 187 ale caror dosare au fost aprobate isi pot proiecta deja casele. Ei au primit loturi cu dimensiuni intre 200 si 470 mp in diverse zone ale sectorului 2. „ii vom ajuta sa obtina certificatele de urbanism si autorizatia de constructie pentru ca ei sa poata incepe cat mai repede lucrarile. Ne vom ocupa si de aducerea utilitatilor la limita proprietatilor lor”, a afirmat primarul Neculai Ontanu.
Pentru ca terenul nu trece in proprietatea tinerilor, ci e doar concesionat acestora, casele nu vor putea fi vandute. „Ne-am gandit la situatia in care aceste terenuri vor intra pe mana unor oameni care vor sa faca afaceri. Vanzarea se face obtinand certificatul de urbanism, pe care primaria nu-l va da”, a precizat Ontanu.
100 de milioane de lei costa introducerea utilitatilor
Dragos Lupu este unul din tinerii care au primit pamant. Terenul lui e situat in zona Petricani (in foto) alaturi de alte trei loturi. Cartierul nu are canalizare, iar reteaua de apa si gazele se afla la capatul strazii. Chiar in conditiile in care acestea vor fi aduse la limita proprietatii din banii administratiei locale, introducerea utilitatilor il va costa destul pe tanar. Bransamentul de apa si canalizare costa circa 20-25 milioane de lei. Racordul la reteaua stradala de gaze costa 30 de milioane de lei, iar la cea de curent electric circa 35 milioane de lei.