Răspuns: Ca şi pe dinţii naturali, şi pe coroanele şi punţile dentare se poate depune placa bacteriană, în lipsa unei igiene adecvate.
Aceasta este direct implicată în apariţia cariei dentare şi a bolii parodontale.
În cazul în care aveţi lucrări dentare, igiena trebuie să fie extrem de bine realizată pentru a preveni mai ales apariţia parodontopatiei. De cele mai multe ori însuşi designul restaurărilor protetice fixe este de aşa natură încât să permită realizarea autocurăţirii, precum şi a curăţirii prin periaj dentar sau prin utilizarea mijloacelor complementare de igienă.
Folosiţi cu încredere aţa dentară
Periajul trebuie făcut cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara (cel de seara fiind deosebit de important). Pentru a realiza corect periajul puteţi cere informaţii medicului dentist, care trebuie să vă instruiască şi să vă recomande, de asemenea, un tip de periuţă şi o pastă adecvată problemelor dumneavoastră stomatologice.
În afară de periajul dentar, la purtătorii de punţi dentare este foarte importantă aţa dentară. Aceasta se foloseşte între dinţii stâlpi ai lucrării (pe care se sprijină lucrarea) şi dinţii vecini, care sunt integri.
De asemenea, este extrem de utilă şi în curăţarea pe sub lucrare (între dinţii falşi şi gingie) existând chiar şi aţă dentară specială pentru acest scop. Pe lângă acestea este indicată realizarea periodică a unei igienizări profesionale în cabinet prin detartraj sau periaj profesional.