Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Medicul veterinar care tratează gratis câinii abandonați pe stradă în Bistrița. „Patrupedele sunt fidele, bipezii nu”

Dan Moldovan este medicul veterinar care tratează gratis câinii abandonați pe stradă în Bistrița. Doctorul spune că nu poate cere bani celor care vor să ajute animalele suferinde. Crede că, astfel, atât patrupedele, cât și oamenii îi sunt recunoscători.

Medicul Dan Moldovan a devenit unul dintre cei mai căutați veterinari din Bistrița. Dragostea pentru animale a moștenit-o de la tatăl său, medic veterinar la rândul său, notează stiridebistrita.ro.

,,E genetic, cred eu. De la tatăl vine toată tărășenia. El este veterinar. Îi mulțumesc că mi-a insuflat dragostea față de animale. Patrupedele sunt fidele, bipezii nu sunt!”, a declarat, pentru sursa citată, dr. Moldovan.

Tot de la tatăl său a moștenit și cabinetul, unde medicul Dan Moldovan și-a petrecut tinerețea și se bucură de fiecare dată când ajută ființe aflate la ananghie.

 „Am învățat cum se face un detartraj cu ultrasunete, analizele sânge, de urină, analizele coproparazitologice, ecografice, microscopice, intervenţii chirurgicale, analize de biochimie, etc… Acolo am crescut și, prin urmare, am deprins tehnicile și am devenit empatic la suferința animalelor. De aceea urăsc eutanasierea lor și încerc să le salvez” a povestit medicul veterinar.

Dan Moldovan nu acceptă să primească bani pentru a trata animalele abandonate pe stradă. E convins că, pentru a fi om, trebuie să iubești, de la început, animalele.

„Nu pot să las în stradă animale suferinde. Nu pot să iau bani unui om care îmi aduce un animal din stradă. El vine să îl salvez. Vine din bunătate. Cum să cer bani?! Eu așa consider că trebuie făcut. Dacă alții iau bani, e treaba lor. Pentru unii banii sunt pe primul loc. Eu am terminat facultatea în 1996 și de atunci am pus în practică ceea ce am învățat. Să ajut. Cum ați reacționa dumneavoastră dacă ați fi doctor uman și ați vedea un om al străzii suferind? I-ați lua bani celui căruia vi la adus la cabinet?”, a conchis dr. Dan Moldovan

Medicul veterinar crede în zicala potrivit căreia „câinele este singura ființă de pe Pământ care își iubește stăpănul mai mult decât pe el însuși”. Un exemplu este Hachiko, un ciobănesc mioritic care își așteaptă de cinci ani în fața porții stăpânul mort.

sursă foto: stiridebistrita.ro


Citește și FOTO&VIDEO | Libertatea a transmis LIVE din Chișinău. de la manifestația pentru unirea României cu Republica Moldova


 

Close
Închide
  Close