Prof.dr. Mircea Beuran, managerul Spitalului de urgenţă Floreasca, a declarat că nu a primit niciun fel de instrucţiune referitoare la vot, iar legea electorală prevede ca pacienţii care doresc să voteze să facă o cerere personală pentru acest lucru, ei având drept să voteze numai la circumscripţia în care se află zona de domiciliu.
La rândul său, Bogdan Marinescu, managerul Spitalului Panait Sârbu, a spus, că gravidele internate sunt nemulţumite pentru că nu-şi pot exercita dreptul de vot.
Managerul Spitalului Universitar, prof. dr. Gheorghe Iana, a informat că nu este corect ca pacienţii aflaţi imobilizaţi în spitale să nu voteze. Medicul a completat că este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când nu se organizează centre de votare în spitale.
În Bucureşti au fost organizate, în spitale, opt secţii de votare speciale, şase în sectorul 3 (dintre acestea trei sunt unităţi sanitare aparţinând Primăriei Capitalei), una în sectorul 4 şi una în sectorul 5.
Potrivit Biroului Electoral Central, alegătorul netransportabil din motive de invaliditate sau de boală poate să voteze cu ajutorul urnei speciale, în anumite condiţii.
Persoanele în cauză trebuie să întocmească, personal, o cerere scrisă, în acest sens, care va fi depusă la biroul electoral al secţiei de votare unde a fost arondat conform domiciliului, până cel mai târziu în preziua votării. Solicitarea va fi însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că este netransportabil.