MENIU CAUTĂ
21 Iul. 2018 12:36

Povestea sfâșietoare a copilului de cinci ani dispărut într-un râu din Făgăraș. Crescut de tatăl invalid, după ce mama a murit de cancer

Distribuie

Autoritățile au reluat căutările în cazul copilului de cinci ani, care a dispărut într-un râu din Făgăraș, în seara zilei de vineri. Acesta a căzut din căruța în care se afla alături de cei trei frați și tatăl său. Aceștia au reușit să se salveze, în timp ce acesta a ajuns în apele râului. Copilul provine dintr-o familie săracă, fiind crescut doar de tată. Mama lui a murit, anul trecut, fiind răpusă de cancer.

Copilul în vârstă de cinci ani provine dintr-o familie greu încercată din Făgăraș. Mai are cinci frați, însă cei mari au ajuns în grija statului, după ce mama lui a murit.

Astfel, el trăia alături de ceilalți trei frați, fiind în grija tatălui său, Cornel Racoțea. Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost extrem de încercat de viață. Iar acum a trecut printr-un nou moment de cumpănă.

El se afla în căruță, alături de cei patru copii, însă au ajuns în râul Berivoi, atunci când a încercat să traverseze apa. Potrivit autorităților, bărbatul a încercat să întoarcă atelajul atunci când a văzut că râul s-a umflat în urma ploilor, însă s-a răsturnat. El și trei copii au ajuns la mal. Băiatul în vârstă de cinci a fost însă luat de șuvoaie, fiind acum căutat de pompieri.

După sistarea căutărilor, aseară, din cauza întunericului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov le-a reluat astăzi, solicitând și sprijinul scafandrilor de la ISU Mureş şi ISU Covasna.

”În momentul de faţă acţionează în zonă un număr de 18 cadre de la ISU Braşov, ofiţeri şi subofiţeri. S-a solicitat sprijinul scafandrilor de la ISU Mureş şi ISU Covasna pentru căutarea minorului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă, citat de Agerpres.

Familia Racoțea a fost recent în centrul atenției, după ce un grup de adolescenţi din Braşov care a organizat un meci de hochei caritabil, în care s-au implicat şi sportivii de la clubul Corona Braşov, pentru a ajuta această familia greu încercată, care trăia într-o locuinţă modestă.  S-au strâns aproape 7.000 de lei, bani proveniţi atât de la sponsori, cât şi de la oameni obişnuiţi.

Cornel Racolțea, alături de copiii săi

Cornel Racoțea, alături de copiii săi. Alți doi sunt crescuți la un centru de plasament

Cornel Racoțea nu are un picior, după ce, în urmă cu șapte ani, a avut un accident, în timp ce căra moloz tot cu acceași căruţă.

„Am tot cărat cu calul şi într-o noapte mi-au venit bolovani pe picior. Şi am zis: ce, să mă duc pentru asta la medic!? Am făcut cangrenă şi am rămas fără picior. Acum 7 ani a fost asta. Care mă chemă, mă duc să le le car mizerie, balast de la fundaţie, porumb, cartofi… Orice”, povestește bărbatul.

Cornel Racolțea, alături de unul dintre copiii săi

Cornel Racoțea, alături de unul dintre copiii săi

Chiar și așa, bărbatul a mers mai departe, cu toate neajunsurile vieții. Viața i-a dat o altă palmă, anul trecut, atunci când soția lui a pierdut lupta cu cancerul. Atunci, Cornel a cerut ajutor la Primărie pentru o locuință. A primit un apartament în oraş, dar l-a refuzat. Nu avea loc şi pentru cal. Aşa că a preferat să stea tot în grajd.

Până în toamnă, când a primit o cameră, tot în cartierul Combinat. Aici are curent, dar nu şi apă. Iar căldură îşi face cu lemne.

 

Casa modestă a familiei Racolțea

Casa modestă a familiei Racoțea


Citește și: EXCLUSIV/ Mărturisirea dureroasă a Danielei Gyorfi. ”Casa e goală fără mama și fără animale”


 

Citește mai multe despre Brașov, Covasna, Făgăraș, ISU și mures pe Libertatea.

Comentarii