7 lucruri pe care trebuie să le faci dacă te-ai mutat cu chirie:
- Fă o curățenie generală
Oricât de curat ar părea locul în care tocmai te-ai mutat, îți recomandăm să îți iei un weekend special pentru o curățenie generală. Ia la mână toate spațiile mai înguste și izolate din casă care ar putea fi ignorate de obicei, tocmai pentru că nu îți sar în ochi. Ține minte că din acest punct de vedere e mai important să știi că locuiești într-un loc igienizat corect, decât să te rezumi doar la faptul că arată pe placul tău.
- Rezolvă rapid problema încălzirii
Unele apartamente sunt reci, altele sunt extrem de călduroase. Poziția locuinței tale, accesul la lumină naturală și aranjamentul casei reprezintă factori care pot transforma orice loc plăcut într-o încăpere ori prea friguroasă, ori prea călduroasă. Cum nu poți face investiții majore într-un apartament închiriat, să spargi și să găurești pereți ca să montezi geamuri mai bune sau un sistem de încălzire mai performant, o soluție ideală este să apelezi la sistemele de aer conditionat portabil. În primul rând, îți va aparține toată viața, oriunde te-ai mai muta de acum încolo, e accesibil, scapi de deranjul unui mic șantier făcut pentru un aparat clasic de aer condiționat, e ușor de transportat și poate să încălzească sau să răcorească o casă sau o încăpere într-un timp foarte scurt.
- Ai tot ce îți trebuie în bucătărie?
Verifică frigiderul să răcească așa cum trebuie, la fel și combina frigorifică sau congelatorul. Aragazul are cuptor? Ți-ar fi de folos. Dar știm că nu toată lumea petrece ore întregi pentru a găti ca la mama acasă și mulți aleg să mănânce pe fugă. O investiție minimă aici ar putea fi un cuptor cu microunde, cea mai simplă metodă să rezolvi problema meselor rapide, în orice moment al zilei.
- O notă personală
Din clipa în care te-ai mutat, transformă rapid acel loc străin în locul tău. Schimbă-i înfățișarea cu obiectele personale cele mai dragi. O chitară, pălării, cărți, DVD-uri, desene sau chiar citate inspiraționale. Acel loc trebuie să te reprezinte în totalitate încă de la început.
- E timpul să te reconectezi
Ce loc mai vine acum fără o conexiune la internet? Verifică dacă asta se aplică și cu noua ta locuință. Un televizor ar fi bun, la fel și un laptop.
- Ia cartierul la pas
Învață unde sunt locurile importante din jurul blocului tău. Cea mai apropiată farmacie, poate o benzinărie non-stop, cel mai apropiat magazin sau poate direct un mall. Sigur vei avea pe lângă tine și un parc, iar dacă este cazul, vânează și cele mai bune locuri unde să-ți poți parca mașina. Știm cât de problematic e și acest aspect.
- O hartă cu trasee
Fiecare cartier nou sau zonă nouă vine și cu propriile scurtături. Descoperă din timp cum poți ajunge mai repede în centru, la locul de muncă, la școală și în celelalte locuri spre care te deplasezi săptămânal. Vezi ce stații de metrou ai în zonă, ce linii de autobuz și cum poți evita cât mai simplu punctele aglomerate din oraș în fiecare moment al zilei. În acest fel vei învăța orașul mai bine și mai rapid decât oricine altcineva.
Spune-ne și nouă: care sunt primele lucruri pe care tu le faci după ce te muți într-un loc nou?
Sursă foto: Shutterstock / Copyright Dedii