La proiectul “suspended soup” ( supă în așteptare) lucrează acum Cosmina Simiean, directoarea DGASMB. Astfel, cel care achită o supă va putea să plătească pentru încă una și să menționeze că e “în așteptare”. Oricine va vrea apoi o supă și nu are bani, poate beneficia de cea plătită deja.
La nivelul întregii țări sunt zeci de localuri care au adoptat principiul “suspended coffee” (cafea în așteptare), dar mai puține care au și “supe în așteptare”. “Vrem să facem un coffee-to- go (cafea la pachet- n.r.) într-un spațiu mic, de maximum 20 de metri pătrați de unde oamenii să-și ia cafeaua dimineață când pleacă la birou, dar vreau să vindem și supă aici. Și să avem și suspended coffee și suspended soup. Momentan suntem în proces de identificare a unui spațiu potrivit central pentru asta”, ne-a declarat Cosmina Simiean (foto). Aici ar urma să lucreze mai multe persoane defavorizate.
Sărmanii se înghesuie la cafeaua gratis de la Fitoceainăria Santhe
În Capitală funcționează de câțiva ani Fitoceainăria Santhe, care a fost înființată de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și unde lucrează persoane defavorizate. Cei care doresc pot plăti două ceşti de cafea, ceai sau limonadă, dar primesc doar una. A doua revine unui necunoscut. Proiectul se bucură de succes și sunt tot mai mulți oameni sărmani care știu că aici îi așteaptă o cafea sau suc, plătite pentru ei de o persoană cu suflet mare. La Santhe se vând și produse de patiserie și de cofetărie care sunt realizate de echipa de la 292Catering, o alta structură de economie socială a municipalității, care formează și angajează persoane defavorizate.
CITEȘTE ȘI:
Mesajul tatălui Alinei Ciucu, tânăra ucisă la metrou: „Ne e dor de fetița noastră”
VIDEO/Film despre ”măiastra muzicii românesti” cu distribuție străină. Maria Tănase nu va fi româncă!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro