Cât a fost închis sub puterea mandatelor de arestare preventivă Oprescu a fost vizitat şi sunat în arest de iubita sa, dar după ce a fost plasat în arest la domiciliu, lucrurile s-au schimbat. Procurorul DNA care instrumentează cazul a decis că femeia este un martor important şi, pentru a nu influenţa ancheta, i s-a interzis să se mai apropie de concubinul ei. Drept urmare, Adriana Niţă, medic ATI, şi-a făcut bocceluţa şi s-a mutat la sora sa în ziua în care Oprescu a fost plasat în arest la domiciliu.
Vineri, însă, Judecătorii Curții de Apel București au admis cererea edilului arestat al capitalei de anulare a interdicției de a lua legatura cu iubita sa.
”CPP admite contestația formulată de inculpatul Oprescu Sorin-Mircea împotriva încheierii de ședință din data de 23.11.2015, pronunţată de Tribunalul București-Secția I Penală. Desființează, în parte, încheierea contestată și rejudecând, în fond: Înlătură obligația impusă inculpatului Oprescu Sorin-Mircea de a nu lua legătura cu martora Nica Adriana-Elena. Ia act de retragerea contestației formulată de inculpatul Constantinescu Mircea-Octavian. În temeiul art.275 alin.2 Cpp obligă pe contestatorul Constantinescu Mircea-Octavian la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”
Pe 20 noiembrie, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.
„La data de 5 septembrie 2015, Sorin Mircea Oprescu în calitate de primar al municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești”, susține DNA.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro