Mulan, Ţuca şi Tibi, însoţiţi de dresorii lor, vizitează de două ori pe săptămână Centrului pentru Copii cu dizabilităţi „Sf. Andrei”, din Bucureşti, locul atâtor drame ferite de ochii lumii. Copiii cu probleme comunică mai uşor cu animalele, fapt ce asigură succesul terapiei asistate de câini, se arată într-o reportaj realizat de LumeaAnimalelor.ro.
Pacienţii învaţă cum să hrănească şi să recompenseze câinele, activităţi care îi ajută, de fapt, să se adapteze la situaţiile cotidiene. Psihologii au remarcat în timp că în urma acestor şedinţe, copiii capătă mai multă încredere, au o capacitate mai mare de concentrare şi îşi iau foarte în serios îndatoririle pe care le au faţă de câine. Andrei, un băieţel de 8 ani care suferă de sindromul Down, se întâlneşte cu echipa Vier Pfoten de patru ani. Cum intră pe uşă se duce direct la căţel. Îl îmbrăţişează, îl pupă, îl pune să sară prin cerc şi îl recompensează cu bunătăţi.
Ionuţ (12 ani) a început terapia de curând şi chiar dacă rezultatele nu pot fi evaluate după un timp atât de scurt, pishopedagogul său susţine că patrupezii l-au ajutat mult. „La început, era foarte speriat de câine, dar se vede că Ionuţ a evoluat foarte repede într-un timp atât de scurt. Se joacă cu căţelul, îl mângâie, îi numără lăbuţele şi ar vrea să se joace încontinuu”, îşi amintesc cei din echipa „Câini pentru Oameni”.
Foto: LumeaAnimalelor.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro