MENIU CAUTĂ
24 Mai. 2018 21:00

Trips&triks/Parolaccia sau cum e să intri într-un restaurant din Roma, să fii înjurat în limba ta și tu să aplauzi! – VIDEO

Distribuie

Toate drumurile duc… la Roma. Și toate drumurile din Roma duc la Colosseum, la Forul Roman, duc la Fontana di Trevi, duc la Vatican sau către Grădinile Borghese, duc spre coloratele și spectaculoasele Piețe Spania ori Navona. Dar când se lasă seara peste Roma, toate drumurile duc spre Trastevere, cel mai cool cartier, unde ai toate șansele să nimerești la ... parolaccia!

Centrul vechi al Bucureștiului pare copilul încă inocent al faimosului cartier, pe vremuri muncitoresc și transformat în zona de unde se dă ora exacta a distracției în orașul de pe malul Tibrului. Trastevere are culoare și personalitate, are sute de terase, are mii de feluri de mâncare și sortimente de băuturi, pizza, paste, vino bianco, vino roso, bira, tiramisu, canoli e gelato artigianale! Trastevere are atmosferă și surprize … deochiate.

Cum ar fi …parolaccia. Mai exact, Cenico la parolaccia, local în cel mai pur stil italienesc, unde un angajat te întâmpină zâmbind, te întreabă de îndată din ce țară vii, iar în momentul urmator ți se adresează numind fericit, în limba ta, organul sexual masculin!  Prima reacție, firească de altfel, e să te enervezi. Simți cum ți se urcă sângele la cap în fața impertinenței acestui macaronar, îți revin toate complexele de turist din țară estică, desconsiderat în Vest, dar, ciudat, ospătarul pare prietenos, îți urează, în românește, ”La mulți ani”, ”Paște fericit”, ”Crăciun fericit”, îți prezintă meniul, pentru ca apoi, când abia te-ai relaxat… s-o comita din nou. Și să-ți înșire cele mai urâte expresii din limba ta maternă!

 

Asta e parolaccia. Un cabaret italienesc, o combinație de muzică și stand-up comedy cu puternice conotații sexale, duse mult peste glume uzuale, cu limbaj total stradal și cu notă vulgară pe alocuri. Angajații unui astfel de local sunt multifuncționali, toți cântă, toți glumesc, toți servesc la mese. Toți au învațat vulgaritățile din limbile tuturor turiștilor care le trec pragul.

La parolaccia nu e loc de suparare, duci sau nu duci, fie ca ești italian, ori neamț, ori suedez, ori …român. Ai parte de mâncare bună, de băutură ieftină și de înjurături ca în Ferentari. Dar însoțite de aplauzele tuturor!

Urmărește în fiecare joi, la ora 12.00, emisiunea Trips&Trick by Libertatea și afli care sunt destinațiile la modă, cum să călătorești ieftin, unde mănânci bine și ce experiențe inedite au avut turiștii prin locurile pe unde au umblat! 


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Georgiana Teers, stilista din România care aduce strălucire pe covorul roșu. A lucrat cu Kylie Minogue și Jane Seymour (VIDEO)

Comentarii