Mergi direct la conținut »
Un român absolvent la Oxford îi distruge, matematic, teoriile lui Meleșcanu: „L-aș pune să-mi demonstreze contrariul live, ca în «12 oameni furioși»!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un român absolvent la Oxford îi distruge, matematic, teoriile lui Meleșcanu: „L-aș pune să-mi demonstreze contrariul live, ca în «12 oameni furioși»!”

Un român absolvent la Oxford îi distruge, matematic, teoriile lui Meleșcanu: „L-aș pune să-mi demonstreze contrariul live, ca în «12 oameni furioși»!”

La 27 de ani, Theo Istrate e absolvent Oxford și s-a întors în Marea Britanie anul trecut pentru a lucra la un start-up. E unul dintre sutele de mii de români care au votat la scrutin din UK. „Din fericire, eu am reușit. Am luat bicicleta la ora 10.00 și am dat un tur al Londrei până am găsit o coadă mai mică la secția 295, de la consulat,  Kensington High Street”, spune el.

De Răzvan Luțac,

Originar din Focșani, tânărul a revenit în 2018 în Marea Britanie după ce, în România, „mi s-a spus că mi-am vândut ţara pentru că am studiat în străinătate”.

Theo a luat atitudine după discuțiile referitoare la votul din ultimele zile.

„În primul rând, să o spunem drept: da, nu sunt toți românii înregistrați. Sunt doar 700.000 din vreo 5 milioane, OK. Însă noi am votat doar 300 și ceva de mii din 700.000. Ar fi trebuit să fii pregătit pentru 700.000, așa că hai să o lăsăm baltă cu înregistratul”, continuă tânărul.

Acesta are și un mesaj pentru Theodor Meleșcanu, ministrul de externe:

„L-aș pune pe domnul Meleșcanu exact ca în filmul «12 oameni furioși», să îmi arate live la televizor cum arată o votare de 7 minute. Să văd ce face vreo 5 minute după ce termină, cum se uită la cameră”.

Theo a făcut și un calcul pentru a demonstra contrariul.

  • 375.219 votanți x 7 minute ale domnului Meleșcanu = 2.626.533 minute de votare
  • 441 de secții de votare x 14 ore de votare x 60 de minute x 4 ștampile în medie = 1.481.769 de minute de votare

„E o fabulație maximă ceea ce declară domnul Meleșcanu”, a conchis Theo Istrate.

Theo Istrate (primul din stânga) a absolvit Universitatea Oxford


Citește și: 

EXCLUSIV | Teodor Meleșcanu, declarații despre cozile uriașe de la secțiile de votare din afara țării. Șeful diplomației susține că românii din diaspora nu respectă legea și nu se înregistrează înainte de vot

VIDEO/”Testamentul” unui absolvent de Oxford care emigrează din România: „Mi s-a spus că mi-am vândut ţara pentru că am studiat în străinătate”

Close
Închide
  Close