De Ovidiu Matache,

Valeriu Greceanu spune că mama sa, care suferă de o afecţiune la coloană, a fost internată timp de aproximativ o săptămână la Spitalul din Măcin, din judeţul Tulcea, iar pe 2 martie a fost trimisă pe targă, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, însă un medic neurochirurg a refuzat să o interneze pe femeie, deşi aceasta aceasta acuza dureri foarte mari.

„A ajuns pe targă la spital, acuză dureri foarte mari pentru că are o afecţiune la coloană, o durea şi piciorul, dar medicul de la neurochirurgie care a văzut-o nu a vrut să o interneze. A refuzat să o interneze, deşi a venit pe targă, era o urgenţă, altfel nu ar fi fost trimisă de la Măcin la o unitate medicală superioară unde i se puteau face analize mai amănunţite. I-a făcut doar o injecţie, i-a dat o reţetă cu un medicament şi a trimis-o acasă fără să-i facă vreo investigaţie, un RMN, CT, eu ştiu ce se mai face…Din discuţiile de acolo, mama a dedus că nu a fost internată pentru că este din alt judeţ, dar Spitalul Judeţean din Galaţi deserveşte pacienţi şi din judeţul Tulcea, aşa scrie şi pe site”, spune Valeriu Greceanu.

Bărbatul, care lucrează în Italia, spune că a încercat să-i ceară explicaţii medicului pentru cele întâmplate, însă fără succes, iar în cele din urmă a decis să vină în România ca să-şi ajute mama.

„Am luat avionul şi am venit cât am putut de repede. Nu este normal ce se întâmplă şi am dus-o pe mama la o clinică privată din Constanţa”, a mai spus el. 

El este decis să facă plângeri la Parchet, Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor privind modul în care a fost tratată mama sa la Spitalul Judeţean din Galaţi, după ce a relatat şi pe Facebook cele întâmplate.

„ZBURLEA TRAIAN – medic primar neurochirurg la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi merită să mai rămână în sistemul medical românesc?…Deci eşti trimis cu ambulanţa pentru că nu poți merge, ești în stare gravă și el refuză internarea…te trimite acasă în dureri groaznice dându-ți o rețetă. Contactat telefonic pe numărul … a refuzat să vorbească pentru a da lămuriri, chiar dacă nu era ocupat cu un alt pacient în acel moment, părăsind imediat cabinetul și retrăgându-se în cabinetul lui. Ascultă, Traiane, eu te plătesc pe tine, nu tu pe mine, iar dacă îți cer informații la telefon despre mama mea, moral, civilizat, este să mi le dai, nu să fugi la televizor în cabinetul tău. Dacă mama mea îți dădea șpagă o internai, nu? „Șpaga” ţi-o voi aduce eu, d-le „doctor”, dar sub formă de denunț la parchet, la Ministerul Sănătății și în toată presa națională și internațională”, a scris, pe Facebook, Valeriu Greceanu. 

Contactat telefonic, medicul reclamat nu a dorit să facă vreun comentariu privind cele întâmplate, spunând doar că reprezentanţii spitalului pot oferi informaţii presei.

Reprezentanţii unităţii medicale au transmis însă că până acum nu s-a înregistrat la secretariatul spitalului nicio plângere, dar că orice sesizare primită este analizată. Aceștia au precizat că niciun medic din spital nu poate refuza internarea unui pacient, dacă situaţia o impune, indiferent de judeţul din care provine acea persoană.

Citește și: REPORTAJ/Drama copiilor din Bacău transformați în sclavi de bunică și doi unchi. Au îndurat foame, frig, bătăi și abuzuri sexuale

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă