√ Experienţa contează mai puţin. Angajatorilor nu prea le mai pasă ce experienţă aţi avut în ultimii ani lucraţi. Vor să ştie cum puteţi să-i ajutaţi în momentul acesta şi pe viitor. Aşa că întrebaţi ce posturi sunt libere, ca să le spuneţi exact dacă sunteţi pregătiţi pentru ele.
√ Trebuie să ştiţi să lucraţi pe calculator. Chiar dacă sunteţi mai în vârstă sau nu aţi mai lucrat deloc pe calculator, acest lucru este foarte important în majoritatea domeniilor. Faceţi cursuri speciale şi începeţi să folosiţi cât mai des computerul. Creaţi-vă un cont de e-mail cu numele întreg.
√ Nu vă bazaţi pe CV. Chiar dacă primul gest este acela de a trimite un CV impecabil, în care să aveţi trecute toate şcolile absolvite şi toate locurile de muncă anterioare, e bine să ştiţi că firmele nu mai pun foarte mare preţ de CV. Ce înseamnă acest lucru? Că un Curriculum Vitae ca la carte nu e o garanţie că veţi obţine jobul. Totuşi, atunci când redactaţi un CV trebuie să ţineţi cont de câteva reguli elementare, cum ar fi: date personale, şcoli absolvite, cursuri de perfecţionare pentru jobul pe care-l doriţi, ultimele locuri de muncă.
√ Nu vă aşteptaţi la un răspuns rapid. Chiar dacă aţi depus CV-uri peste tot, aţi dat telefoane sau aţi trimis mail-uri, nu vă opriţi din căutat. De cele mai multe ori, firmele nu o să vă contacteze. Mergeţi la interviuri şi căutaţi oportunităţi, până în momentul în care aveţi în mână contractul semnat.