Calorifere:
♦ RADET a început deja să încarce instalaţiile pentru a face probe. Scopul este de a vedea dacă sunt pierderi în reţeaua de termoficare. În cazul în care aţi renovat prin casă şi aţi dat caloriferele jos, grăbiţi-vă să le puneţi la loc! Dacă nu apucaţi să faceţi asta până se dă drumul la căldură, riscaţi să rămâneţi cu ele nepuse. Orice oprire a căldurii, dintr-un astfel de motiv, se face pe banii solicitantului.
♦ Dacă n-aţi avut timp să le desfundaţi, mergeţi, de asemenea, la RADET, să vedeţi în cât timp are de gând să dea drumul la căldură ca să să ştiţi dacă mai apucaţi să ffaceţi acest lucru. n
♦ Atunci când se porneşte termoficarea, e de preferat ca robinetele caloriferelor să fie închise, atât cel de pe tur, cât şi pe retur. În acest fel, evitaţi să se umple de gunoaiele care circulă, inevitabil, pe întreaga coloană.
Centrale termice:
♦ În ceea ce priveşte centralele termice, indiferent că staţi la curte sau la bloc, trebuie să chemaţi la fiecare început de sezon rece o persoană autorizată, de la firma care vi le-a montat, ca să le cureţe şi să le verifice.
Gaze:
♦ Urmăriţi avizierul blocului. De obicei, în această perioadă, vin şi cei de la gaze, să verifice garniturile, robinetele etc. Dacă sunt probleme pe care le ignoraţi, pot apărea accidente. Atenţie! Nu puneţi garnituri de cauciuc la gaze!
Robinete apă rece/caldă:
♦ Toate robinetele care pică trebuie schimbate. Dacă la început ignoraţi defecţiunea, într-o zi e posibil să cedeze de tot şi să fiţi inundat.
♦ Aveţi grijă ca instalatorul blocului să verifice periodic robinetele de pe coloane (apă rece şi caldă). Acestea trebuie închise şi deschise la un interval de timp, ca să nu rămână blocate.
♦ Pentru cei care stau la curte, instalaţiile de afară care sunt sub cerul liber trebuie golite, iar robinetele lăsate deschise pe timpul iernii, ca să nu îngheţe apa în ele şi să se spargă.
Țevi pluviale:
♦ Urcaţi pe bloc şi verificaţi receptorii (gurile) ţevilor pluviale. Dacă acestea sunt înfundate sau acoperite cu frunze, crengi, gunoaie, riscaţi să fiţi inundaţi. În plus, anunţaţi instalatorul blocului dacă vi s‑au udat pereţii imediat după ploaie. E posibil ca ţeava pluvială să fie “îmbătrânită”, spartă, în anumite porţiuni, şi să necesite reparaţii. Dacă va începe vremea rea şi va ploua în fiecare zi, va fi mai greu să faceţi aceste reparaţii!
Țevile din pexal cedează foarte uşor. Ca să nu aveţi surprize neplăcute, chemaţi instalatorul să verifice dacă aveţi astfel de ţevi în casă, sau la caloriferele de pe holurile blocurilor, şi să le înlocuiască cu unele cu polipropilenă sau cupru, care sunt mult mai bune!