Acestea ajuta la eliminarea toxinelor
Aceasta noua generatie de cosmetice poate fi si trebuie chiar combinata cu tratamentele de frumusete traditionale. Vitaminele frumusetii sunt comercializate sub forma de capsule, dar atunci cand le alegeti este important sa va consultati in prealabil medicul sau farmacistul.
Compozitia acestor produse este simpla: vitamine, minerale, oligoelemente, extracte din plante, flori sau alimente. Ele se vand deja in farmacii si magazine naturiste din strainatate si primele rezultate sunt vizibile dupa doua sau trei saptamani de folosire. Marele avantaj al produselor cosmetice orale este ca nu aduc beneficii doar pielii, ci si restului corpului. Pentru rezultate optime, specialistii recomanda repetarea tratamentului de cel putin doua ori pe an. Vitaminele nu produc transformari interne si au ca efect si imbunatatirea circulatiei, disparitia senzatiei de greutate in picioare, a celulitei, stoparea caderii parului, hidratarea pielii si eliminarea toxinelor.
Cele mai intalnite componente ale acestor produse sunt:
* semintele de struguri: sunt un puternic antioxidant, protejand celulele si vasele de sange de posibile vatamari.
* licopenul: este pigmentul care le confera rosiilor culoarea pe care o au la maturitate. Configuratia sa moleculara face din acest pigment unul din cei mai buni neutralizatori naturali ai radicalilor liberi.
* ginkgo biloba: acesta e un arbore „preistoric, ale carui frunze contin antioxidanti esentiali care impiedica formarea radicalilor liberi, pe langa calitatile hidratante.
* vitamina A: este una din vitaminele care combat batranetea. Ea poate fi gasita in oua, lapte si fructe. Este capabila sa regenereze structura epidermica si are un singur dezavantaj: nu poate fi folosita in compozitia cremelor de piele pentru ca produce fotosensibilitate, roseata si descuamare.
* vitamina B este recomandata in cazul caderii parului si a lipsei de rezistenta a unghiilor. Vitamina B6 favorizeaza cresterea si vitalitatea parului, in timp ce B5 retine apa in piele si ajuta la prevenirea uscarii pielii.
* vitamina C amelioreaza sinteza colagenului si carnitinei, grabeste cicatrizarea, imbunatateste microcirculatia cutanata si blocheaza radicalii liberi. in plus, vitamina C da vitalitate, energie si intareste sistemul imunitar.
* vitamina E are de asemenea actiune antioxidanta si este indispensabila in lupta cu agresiunile produse de razele ultraviolete. Actionand ca un oxidant asupra pielii, ultravioletele genereaza radicali liberi, provocand imbatranirea tesutului cutanat.
* anghinarea: inca din Antichitate, era utilizata pentru a regla functiile ficatului si rinichilor. Acest ingredient stimuleaza sau inhiba fluxul de bila in functie de nevoile organismului, are efectul unui laxativ si actiune dezintoxicanta, deoarece ajuta organismul sa se curete.
* uleiul de masline combate componentele volatile, principala cauza a respiratiei urat mirositoare, problema care afecteaza 50% din populatia adulta.
* castravetele este cunoscut in Egipt si in India de aproape 4.000 de ani. Femeile il foloseau pentru a-si hidrata pielea si a o face mai stralucitoare. Pulpa acestei legume este foarte apreciata de specialistii in cosmetica pentru continutul de vitamina C, fiind folosita in compozitia cremelor antiimbatranire, hidratante si astringente.