„Coleg şi prieten preţuit, Petre Bokor va rămâne în amintirea noastră, atât prin realizările profesionale şi artistice, cât şi prin personalitatea sa caldă – un regizor delicat în lucrul cu actorii, un profesionist perseverent, cu o inteligenţă remarcabilă, un artist cu o tandră pasiune pentru comedie, un om diplomat, cu un dezvoltat simţ al umorului. A iubit literatura, filmul şi teatrul. A fost creator în toate aceste domenii şi a împărtăşit din cunoştinţele sale în calitate de profesor de teatru în Edmonton, Canada. Nu a încetat nicio clipă să se dedice publicului şi oamenilor de teatru”, se arată în comunicatul citat, potrivit Mediafax.
„Teatrul românesc a mai pierdut un artist. Teatrul Nottara a pierdut şi un mare prieten. Petre Bokor rămâne, pentru noi, acel regizor care a ştiut să ne propună texte de mare succes, să facă distribuţii impecabile şi spectacole care s-au jucat sau se joacă ani de zile cu casa închisă. Atmosfera, la repetiţiile sale, era în armonie cu întreaga sa fiinţă, plină de umor, de tandreţe, de entuziasm”, a declarat Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara.
Regizorul, născut pe 24 mai 1940 şi care s-a stabilit în urmă cu mulţi ani în Canada, „nu a fost niciodată cu adevărat departe de ţară”, profitând de orice prilej pentru a reveni în România, pentru a lucra împreună cu artiştii din ţară. În urma unor astfel de colaborări s-au născut spectacole de succes pe scenele teatrelor din Bucureşti, cum ar fi „Leul în iarnă”, de James Goldman (2001, Teatrul Naţional I.L. Caragiale), „Cumetrele”, de Michel Tremblay (1994, Teatrul Odeon), „A fi sau ce va fi…”, de Lyle Victor Albert (Teatrul Metropolis), „Nebunia regelui George”, de Alan Bennett (Teatrul L.S. Bulandra), „Vrăjitorul din Oz”, după basmul lui L. Frank Baum (Teatrul Excelsior).