1. Lămâie și ghimbir, pentru energie de dimineață
Dacă vrei să începi ziua bine, nu trebuie să faci mare lucru: într-o cană de apa fierbinte amestecă zeamă de la o lămâie și o linguriță de ghimbir măcinat sau ras. Te vei revigora imediat. Lămâia și ghimbirul conțin cantități semnificative de antioxidanți și vitamina C, care au puternice proprietăți antiinflamatorii și care stimulează sistemul imunitar. În plus, această băutură încălzește, activează și curață în profunzime întreg sistemul digestiv.
2. Ceai verde și mirodenii pentru imunitate
Remediu indian extrem de popular, ceaiul verde sau negru, amestecat cu diverse mirodenii, precum scorțișoară, cardamom, ghimbir, piper, cuișoare sau fenicul, stimulează sistemul imunitar și redă energia. Toate aceste condimente și mirodenii participă la numeroase procese metabolice, luptă împotriva bacteriilor și virusurilor nocivi din organism și reduc inflamațiile cronice. Ai grijă însă să nu îndulcești ceaiul, dacă vrei să te bucuri de efecte maxime.
3. Suc de portocale pentru o imunitate de fier
Dacă vrei să te ferești de gripe și răceli în acest sezon, consumă cât mai mult suc de portocale. Este bogat în vitamina C și alți nutrienți importanți pentru organism și, în plus, te hidratează foarte bine. Vitamina C mărește producția de celule albe, reduce inflamațiile și este un puternic antioxidant, care ține la distanță infecțiile.
4. Ceai matcha pentru o inimă sănătoasă
Matcha este ceaiul verde măcinat și aceleași proprietăți benefice, însă într-o concentrație mult mai intensă decât frunzele tradiționale de ceai verde. Antioxidanții și compușii naturali din ceaiul matcha luptă împotrivă virusurilor și bacteriilor. În plus, acest ceai reduce inflamațiile, protejează sănătatea cardiovasulara, îmbunătățește energia și puterea de concentrare și echilibrează producția de hormoni, conform acasa.ro.