MENIU CAUTĂ
13 Aug. 2015 18:56

Adela vă sfătuieşte | «Îmi spune să-mi caut un alt bărbat»

Distribuie

Dragă Larisa,

Noi, femeile, facem mereu aceeaşi greşeală: aşteptăm să vedem ce vrea bărbatul, şi abia după aceea facem şi noi o mişcare. Nu e de mirare că suferim atât. Ştiu, tu ţi-ai dori să fii cu el, să fie totul ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Dar, din moment ce ţi-a spus clar că nu te va putea iubi niciodată, de ce să mai atârni pe lângă el? Chiar ai dreptul să te superi. Chiar meriţi să fii cu cineva care să ţină la tine cu adevărat. Iar dacă el e nehotărât, cu atât mai mult. Spui că aţi luat‑o de la zero - prin urmare, ţi‑ai dovedit că poţi. Găseşte o situaţie în care să pleci de tot, nu numai să dormi în alt pat. Pentru început, îţi sugerez să ai o perioadă în care să rămâi singură cu tine, să te gândeşti ce-ţi doreşti cu adevărat de la viaţă. Să te bucuri de tine şi să înveţi să te iubeşti. Oamenii care sunt bine cu ei înşişi sunt magneţi pentru ceilalţi.

Dragă Adela,

Bună, sunt Barbie şi am 21 de ani. Am avut o relaţie de 4 ani, care s-a încheiat la vârsta de 19 ani, pentru că el era mult prea agresiv. Pentru a putea pune punct relaţiei am urmărit o persoană mai mare decât mine, care să-i poată face faţă, ca să zic aşa. Iar această persoană ar fi actualul logodnic. Acum un an a intervenit un bebe – pe care iniţial l-am dorit, dar, la auzirea veştii, ne-am îndepărtat şi am decis să avortez. Ei bine, de atunci, noi nu mai avem viaţă sexuală. Nici măcar banalul sărut franţuzesc! Totuşi, a trecut un an!'

Dragă Barbie,

Într-adevăr, nu e sigur că relaţia cu băiatul care te tot caută va merge. Dar decât să stai lângă un munte de indiferenţă… mai bine aşa. I-ai dat logodnicului tău o şansă, el nu a fructificat-o. Ai dreptul să mergi pe drumul tău. Poate, dacă te vede hotărâtă, iese şi el din amorţire. Însă, aşa cum deja ai văzut cu ochii tăi, lucrurile nu par să se schimbe. E posibil ca acest băiat, cu care să zicem că vei rămâne, să-ţi servească şi el, mai devreme sau mai târziu, aceeaşi lecţie. Dar, desigur, nu poţi şti dinainte, aşa că merită să-i dai o şansă. Cel mai important este să-ţi fie ţie foarte clar ce vrei şi cum ai dori să arate viaţa ta. Atunci când lucrurile nu sunt aşa cum ai visat, nu mai aştepta să vezi ce spune bărbatul. Iar dacă aştepţi, fii pregătită să înduri ceea ce va face, pentru că probabilitatea să nu se schimbe nimic este foarte mare.

Dragă Adela,

Mă cheamă Ana. În urmă cu o lună, iubitul meu mi-a trimis mesaj că nu mai vrea să continuăm pentru că el vrea să fie singur. Eu am plâns, l-am implorat să ne mai dăm o şansă, dar, nimic, mi-a spus că nu mă mai iubeşte. S‑a mutat singur, mi-a zis că nu vrea să ne certăm, ci să rămânem prieteni. Într-o seară m‑am întâlnit cu el, am făcut dragoste şi am adormit ţinându‑ne de mână. Dimineaţă, când s-a trezit, m-a dus acasă şi după aceea mi-a trimis mesaj că îi pare rău şi că nu trebuia să se întâmple asta. Te rog să mă sfătuieşti. Încă mă mai iubeşte?'

Dragă Ana,

Ceea ce ai tu de învăţat din această situaţie este să fii liberă şi autonomă. Nu trebuie să trăieşti agăţată de un bărbat. De ce faci din această relaţie scopul vieţii tale? Îţi dai seama că aşa eşti la mâna lui? Dacă te vrea, eşti fericită. Dacă te alungă, eşti disperată. Asta-i viaţă? Ai şi tu dreptul la fericire, iar fericirea ta nu are de ce să depindă de el. Părerea mea este că ai mare nevoie să lucrezi cu tine, să-ţi măreşti încrederea şi stima de sine. Poate n-ar fi o idee rea să vizitezi un psiholog, de preferinţă o femeie. Ai să vezi că lucrurile nu sunt chiar atât de negre. Mai există şi alţi bărbaţi pe lume, care nu sunt atât de fiţoşi ca iubitul tău. Aşa cum eşti acum, atragi numai asemenea nepotriviri. De aceea spun că n-ar fi rău să investeşti în dezvoltarea ta personală. Până la urmă, tot ce ai mai preţios pe lume eşti chiar tu, de ce să nu-ţi acorzi importanţa pe care o meriţi?
Te rog să-mi scrii pe adresa scrieadelei@libertatea.ro
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii