Designerii în speranţa că vor obţine votul de încredere al criticilor de modă şi, mai ales, ştampila cu „vândut” pe chitanţă de „alegător” de haine. Politicienii nădăjduind că o să creeze designul polisului utopic al lui Platon.
Lumea n-a dus lipsa de designeri care au intrat in politica si nici de politicieni care au avut revelatia de a-si materializa propria viziune in moda. Odette Krempin (Zair), Vivienne Proy (Canada), Clodovil Hernandes (Brazilia) sunt doar cateva exemple de notorietate. Notorietate mai mult locala si, probabil, mai mult politica.
Insa numele care va va fi cu totul familiar este cel al italianului Emilio Pucci (1914 -1992). Cu diplomele de masterat in stiinte sociale si doctorat in stiinte politice, pana sa-si urmeze menirea in moda, tanarul Emilio Pucci s-a inrolat in Aviatia Italiana in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Nu pentru cursele cu transport de pasageri, ci pentru cele cu transport si detonaj de bombe, Pucci fiind decorat cu titlul de capitan pentru rezultate remarcabile.
A fost un sustinator impatimit al regimului fascist, fiind un apropiat al familiei lui Benito Mussolini. Cand regimul Mussolini a cazut, Pucci si-a riscat viata si a condus-o pe fiica acestuia, Edda, pana la granita cu Elvetia, ajutand-o sa evadeze.
Din 1964 si pana in 1972, designerul a ocupat scaunul de deputat al „colegiului”/povinciei Florenta-Pistoia, in cadrul Partidului Liberal Italian. Despre oamenii politici din moda cam atat. Despre designerii de pe catwalk, povestea continua.
Citeşte mai multe pe fashionavecpassion.ro