Mergi direct la conținut »
Ducu Darie, copleșit de urările primite la 60 de ani: ”Nici Ceaușescu n-a avut parte de asemenea omagii!”
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Ducu Darie, copleșit de urările primite la 60 de ani: ”Nici Ceaușescu n-a avut parte de asemenea omagii!”

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani, regizorul Alexandru Darie a fost sărbătorit vineri seara de public și de actori pe scena teatrului Bulandra din Icoanei, la finalul megaproducției ”Coriolanus”. A primit cu emoție și umor surprizele și valul de felicitări.Justin Gafiuc

De Justin Gafiuc,

Reprezentația de joi seara a piesei ”Coriolanus” la sala ”Toma Caragiu” a teatrului ”Bulandra” a adus un moment special. Regizorul Alexandru Darie a împlinit 60 de ani, iar la finalul spectacolului sala, transformată într-un amfiteatru care înghite întreaga poveste tulburătoare a lui Shakespeare, a devenit un spațiu încărcat de emoție. O dată un plus, după o montare absolut răscolitoare, cu o desfășurare de forțe impresionantă, care ține afișul scenelor Capitalei din octombrie 2018, când a avut loc premiera în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Filmuleț cu zeci de mesaje de la actori

Jucată din nou cu statut de sold-out, ”Coriolanus”, tragedia legendarului general roman Caius Martius, l-a adus în fața publicului chiar pe Ducu Darie, întâmpinat cu stand-up ovation și un ”La mulți ani” răsunat din piepturile spectatorilor și ale actorilor.

Înainte de asta însă, o surpriză s-a ivit pe podeaua cu nisip de la Bulandra Icoanei: proiectarea unui filmuleț de circa 8-10 minute, în care nume grele din teatrul românesc, precum și întreaga distribuție de la ”Coriolanus”, 70 de actori, în frunte cu eroul principal, Șerban Pavlu, i-au transmis mesaje de suflet lui Darie.

Imagine din spectacol

”Vă mulțumesc foarte mult! Filmulețul a fost o surpriză și pentru mine. Nici Ceaușescu nu a avut parte de asemenea omagii”, au fost cuvintele rostite cu emoție și umor de directorul de la ”Bulandra”, care a invitat apoi în mijlocul scenei toți actorii alături de care a pregătit timp de doi ani spectacolul-eveniment.

”Ce pot să-i doresc la împlinirea a 60 de ani decât să aibă curaj de a continua, forță, iar Cel de Sus să coboare energie bună asupra lui. Să ne bucurăm de prezența lui printre noi și de spectacolele pe care așteptăm să le facă în viitor” Andrei Șerban, regizor

Close
Închide
  Close