MENIU CAUTĂ

Mituri medicale care-ţi pot pune în pericol sănătatea

Distribuie

Unele idei cu care ne-am obişnuit şi în care credem orbeşte sperând că ne fac bine, din punct de vedere medical, ne pot pune în pericol sănătatea. Vezi mai jos câteva dintre acestea.
Vitaminele
Unii oameni iau vitamine permanent şi chiar mai multe decât este indicat, sperând că astfel vom fi mai sănătoşi, ne vom îmbolnăvi mai puţin, dar această concepţie este cât se poate de greşită.Spre exemplu, excesul de vitaminele C şi E pot favoriza dezvoltarea celulelor canceroase, potrivit unui studiu publicat în Cancer Research Journal.
Zahărul
Se spune că nu e bine ca micuţii să mănânce multe dulciuri sau alte mâncăruri ce conţin zahăr, deoarece vor fi prea agitaţi. Astfel, unii părinţi au început să fie atenţi ca puştii lor să mănânce bunătăţi ce conţin aspartam în loc de zahăr. Din păcate, acest ingredient este foarte periculos pentru sănătate, într-unele ţări fiind chiar interzis. În plus, zahărul, în cantităţi normale, nu îi faci pe copii neastâmpăraţi, potrivit unui material publicat în Journal of Abnormal Child Psychology.
Mituri medicale care-ţi pot pune în pericol sănătateaContuziile craniene
Dacă te-ai lovit la cap trebuie să stai treaz. Nu cumva să adormi, pentru că îţi pui viaţa în pericol. Pornind de la această idee, mulţi oameni se chinuie să rămână treji, se surmenează şi se agită. În mod normal ar trebui să se odhinească şi să se streseze cât mai puţin, pentru că altfel îşi pot face rău.
Apa
Trebuie să bei doi litri de apă pe zi. Auzim mereu acest sfat şi mulţi ne conformăm, dar fără a ne da seama că excesul de apă ne poate dăuna sănătăţii sau ne poate chiar ucide. De fapt, organismul are nevoie de circa 2 litri de lichide pe zi, ceea ce poate însemna şi sucuri, ceaiuri, cafea şi, cel mai important, cele luate din mâncăruri, în psecial fructe şi legume, pe care nimeni nu le pune la socoteală.

Comentarii