Cuprins:
Rețeta de păsat cu lapte este adesea pregătită și astăzi în special în zilele de sărbătoare pentru a fi împărțită celor dragi. Este un fel de mâncare sățios, hrănitor și cu gust dulceag. Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a face păsat. Rețete de păsat.
Ce este păsatul
Din boabele de porumb măcinate fin se obține mălaiul pentru mămălingă, iar din aceleași boabe de porumb, dar sparte cu o granulație mai mare se obține păsatul, crupe de porumb.
Păsatul este o măcinătură grosieră de porumb care se pregătește alături de alte câteva ingrediente pentru a obține o consistență cremoasă. Se poate servi simplu, rețeta cu lapte, sau presărat cu scorțișoară sau dulceață deasupra.
Păsatul își dublează volumul în momentul fierberii, datorită amidonului din compoziție, iar timpul de gătire poate să difere în funcție de materia primă. În momentul fierberii, în oală trebuie amestecat des, deoarece păsatul are tendința de a se lipi pe fundul vasului.
Rețete de păsat
Păsat cu lapte
Ingrediente
- 500 g păsat;
- 500 ml lapte;
- Miere sau zahăr după gust;
- O esență de vanilie.
Mod de preparare
Păsatul trebuie spălat în mai multe rânduri. Se clătește cu apă rece până se curăță de toate impuritățile. Se pune păsatul în apă și se lasă la fiert până când acesta își va dulba volumul. După ce păsatul s-a umflat, se condimentează cu sare și puțin piper, se adauggă laptele și se lasă la fiert, la foc mic.
Se amestecă în vas încontinuu pentru a nu se prinde de vas. Spre final, când laptele s-a absorbit, se adaugă esența, zahărul sau mierea și se amestecă totul. Poți adăuga și puțină coajă de lămâie pentru aromă. Rețeta de păsat cu lapte este gata și poate fi servit simplu sau cu puțină dulceață deasupra și un praf de scorțișoară.
Rețetă de păsat cu untură
Ingrediente
- 500 g păsat (porumb zdrobit);
- 500 ml lapte cu 3,5% grăsime;
- O lingură mare de untură.
- Esență de vanilie pentru aromă.
Mod de preparare
Se spală foarte bine păsatul, în patru rânduri de apă. Se pune într-un vas mare, se adaugă apă rece deasupra și se lasă la fiert până când fierbe pe jumătate. Se scurge apoi de apă și se pune din nou la fiert împreună cu laptele. Se condimentează cu sare după gust. Acum poți adăuga și lingura de untură și, dacă prefer o variantă mai dulce de păsat, poți pune puțin zahăr.
Se continua fierberea până când se absoarbe tot lichidul. Dacă vrei, mai poți condimenta acum. Se lasă păsatul să se răcească într-un vas acoperit cu un capac, după care se poate consuma.
Dacă nu preferi untura în păsat, poți adăuga unt, deoarece și acesta îi va oferi preparatului cremozitate și un gust aromat.
Rețeta de păsat poate fi păstrată și la frigider după ce s-a răcit, în recipiente cu capac, și consumată în termen de 1,2 zile.
Citește și: Ce este Maca și cum se consumă
Sursă foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!