Mergi direct la conținut »
Federația Internațională de Tenis i-a luat apărarea arbitrului Carlos Ramos în scandalul cu Serena Williams
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Federația Internațională de Tenis i-a luat apărarea arbitrului Carlos Ramos în scandalul cu Serena Williams

Federația Internațională de Tenis i-a luat apărarea arbitrului Carlos Ramos în scandalul cu Serena Williams

Federația Internațională de Tenis (ITF) I-a luat apărarea arbitrului Carlos Ramos în scandalul cu Serena Williams. Forumul suprem în tenisul mondial transmite că arbitrul a acționat conform regulamentului în timpul finalei feminine de la US Open, scrie BBC Sport.

Arbitrul final al US Open, pe care Serena Williams l-a numit „hoț”, a fost apărat de ITF. Federația Internațională de Tenis a declarat că Ramos a acționat „în toate momentele cu profesionalism și integritate”.

Potrivit unei declarații a ITF: „Este de înțeles că acest incident de mare importanță și extrem de regretabil a provocat dezbateri. În același timp, este important să ne amintim că domnul Ramos și-a îndeplinit funcțiile conform regulamentului.

Deciziile domnului Ramos au fost în conformitate cu normele relevante și au fost reafirmate de decizia US Open de a o amenda pe dna Williams pentru cele trei infracțiuni”.

Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru „hoț” și „mincinos”.

Serena Williams a fost amendată de Federația americană cu 17.000 de dolari pentru cele 3 încălcări ale regulamentului din timpul finalei pierdute la US Open.

Sportiva a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru „abuz verbal” la adresa arbitrului de scaun Ramos, prima abatere. Alți 4.000 de dolari i-au fost luați pentru coaching și încă 3.000 pentru ruperea rachetei. Suma este însă infimă, având în vedere că serena Williams a încasat un premiu în valoare de 1,85 de milioane de dolari pentru finala disputată la US Open.


Citește și: VIDEO/ Fostul model român Nelly Năstase a ajuns la televiziunile americane cu hainele pe care le creează


 

Close
Închide
  Close