Capitanul nationalei de fotbal, Cristian Chivu, isi releva visurile din copilarie in ultimul numar al revistei ‘Expert Traveler’, condusa de sora sa, Diana Chivu. El spune ca, la fel ca orice copil din lume, si el a crescut urmarind filmul de desene animate preferat sau cu basmele spuse de mama sa inainte de culcare.
‘Povestile nu aveau cum sa va ocoleasca, nu m-au ocolit nici pe mine. Au facut parte din universul meu, asa cum faceau parte scoala sau fotbalul. Ma vedeam peste timp, in viitor, ba in functia de cavaler salvator de domnite, ba o testoasa ninja in lupta cu raul, ba capitanul Planet care salva Pamantul de la tot felul de rele’, marturiseste fotbalistul. Desi si-a dorit mult sa viziteze patria tuturor personajelor de desene animate, Disneyland, Chivu nu a facut acest lucru nici pana in ziua de azi. Din aceasta cauza, el s-a gandit sa ofere o sansa copiilor olimpici si celor sarmani.
Marturisiri complete in revista lui
‘Va veni si ziua in care voi putea merge la Disneyland, sa cunosc personal eroii din copilarie. Pana atunci insa, prefer sa fiu alaturi cum pot, de la distanta, de cativa copii din Romania care vor da mana cu prietenii la care visam cand eram mic. Grupul de tineri care va merge la Paris in perioada 1-3 mai este alcatuit din „ministrii mei si ai Romaniei” in relatia cu personajele de poveste. Ma reprezinta, reprezinta Romania, reprezinta eforturile facute pentru atingerea unui vis. Vreau ca toata lumea sa stie ca ei sunt copii deosebiti, indiferent de mediul din care provin, niste oameni mici ca varsta, dar mari ca posibilitati, intocmai personajelor din copilaria mea, care salvau lumea’, declara Chivu in ‘Expert Traveler’, care apare azi.
Copiii romani, la Disneyland-ul din Paris
54 de copii, selectati prin Ministerul Educatiei, Ministerul Culturii si ANS, se afla, in aceste zile, in incinta celebrului parc de distractii Disneyland din Paris. Ei au ajuns acolo prin bunavointa mai multor organizatii, printre care Blocul National Sindical, Fundatia ‘Chivu’, Blue Air sau Aeroportul Baneasa. ‘E vorba despre copii care au avut pe parcursul timpului rezultate deosebite la olimpiade, in activitati artistice si in sport’, a zis Diana Chivu, initiatoarea proiectului.