Când cauți anunțuri imobiliare, oferta e năucitoare. Și poți pica ușor în capcana anunțurilor false. Ca să eviți pierderea de timp, apelurile telefonice inutile și mesajele fără rost către presupuși proprietari, agenți imobiliari sau dezvoltatori, ar trebui să te limitezi la câteva surse serioase.
Care anunțuri imobiliare stârnesc suspiciuni
Cum nu există pădure fără uscături, nici publicațiile tipărite sau online nu sunt scutite de anunțuri înșelătoare. Și asta pentru că inclusiv agenții imobiliari apelează la tot felul de tertipuri pentru a-și atrage clientela. Spre exemplu, unii aleg să prezinte suprafața construită a imobilului. Iar aceasta este, în unele cazuri, cu mult mai mare decât suprafața utilă a locuinței. Sau se prezintă ca fiind decomandate locuințe circulare sau semidecomandate. Un alt semn că ai de-a face cu anunțuri imobiliare înșelătoare este prețul. Dacă acesta este mult mai mic decât prețul zonei, sigur nu este o ofertă de nerefuzat, ci o capcană. Mai exact, dacă un apartament cu două camere se vinde în zona respectivă cu 50.000 euro, un anunț cu o ofertă până în 40.000 euro este clar dubios.
Alege anunțurile verificate!
Pentru că același imobil apare într-o sumedenie de anunțuri imobiliare diferite, publicate în locuri diverse, cu caracteristici diferite, este foarte greu să nu te păcălești. Dar sunt site-uri dedicate, care ajută mult în acest sens. Și asta pentru că verifică telefonic anunțurile și, implicit, detaliile importante. Mai mult decât atât, astfel de site-uri colectează toate anunțurile imobiliare care pot fi găsite online. Apoi, le preiau și le organizează, așa încât toate proprietățile publicate sunt de încredere pentru cei aflați în căutarea unor imobile, fie de vânzare, fie de închiriat.