Scotianul John Harris s-a imbogatit peste noapte dupa ce a inceput sa fabrice case adevarate, atat pentru copii cat si pentru adulti, care se monteaza pe ramurile copacilor si cu piloni de sustinere pe sol. Printre amatorii de asemenea locuinte se numara Jerry Hall, Damon Hill si Mohammed Al-Fayed.
Totul a inceput din joaca. In urma cu trei ani, tamplarul John Harris, din localitatea scotiana Ayrshire, a inceput sa-i invete meserie pe fiii lui, aflati in vacanta de vara. El le-a aratat cum sa construiasca o casuta de lemn, pe care a montat-o intr-un copac din gradina. „Am vrut sa-i conving pe pusti sa nu mai stea atat timp in fata televizorului sau a calculatorului si sa petreaca mai multa vreme in aer liber, stimulandu-le in acelasi timp imaginatia”, isi aminteste Harris.
„Casuta a iesit atat de frumos incat familia si vecinii, incantati, mi-au sugerat sa fac mai multe si sa le vand. Cu toate ca nu eram deloc convins ca cineva si-ar dori asa ceva, am dat anunt intr-un ziar in care imi ofeream serviciile. Am primit, in zilele urmatoare, peste 300 de comenzi. Era intr-adevar, pe piata, o cerere neasteptat de mare”, adauga scotianul.
John Harris si-a dat demisia de la fabrica de mobila unde lucra, a facut un imprumut bancar si a pus bazele unei firme care are acum 27 de angajati. El are o sumedenie de clienti celebri. „Am ramas cu gura cascata cand, intr-o zi, am primit un telefon de la un angajat al miliardarului Mohammed Al-Fayed si care mi-a spus ca egipteanul dorea o casa de lemn pe care sa o aseze, pe post de decor, intr-unul din magazinele de lux Harrods de la Londra. Atunci mi-am dat pentru prima data seama cat de inspirat am fost cand am pus bazele acestei afaceri”, spune Harris. Ulterior, el a fost contactat si de alte celebritati, printre care Jerry Hall si Damon Hill. Scotianul a primit comenzi din toata Europa de Vest si chiar si din Caraibe. Numai luna trecuta, el si-a rotunjit contul bancar cu aproximativ 350.000 de dolari.
Printre clienti se numara Jerry Hall, Damon Hill si Mohammed Al-Fayed
„Toate aceste locuinte sunt unice, nici una nu seamana cu cealalta. In plus, oferim si accesorii, cum ar fi piese de mobilier, hamace, leagane, cosulete pentru picnic sau placute cu numele proprietarului”, spune scotianul.
Harris spune ca explicatia legata de numarul tot mai mare al oamenilor care se inghesuie sa comande o casuta de lemn este ca aceasta locuinta inedita, care nu distruge copacii, reprezinta un adevarat refugiu in mijlocul naturii pentru adultii care sufera de stres din cauza serviciului solicitant sau al problemelor familiale. Pentru copii, este o alternativa la jocurile pe computer, preferata de parintii ingrijorati ca cei mici refuza sa mai faca miscare in aer liber.