Se spune ca transpiratia abundenta te ajuta sa arzi calorii, ca apa cu gheata te racoreste mai mult decat cea la temperatura camerei sau ca daca inghiti apa de mare faci indigestie. Acestea, dar si multe alte idei de acest fel nu au nici un sambure de adevar, potrivit cotidianului german Bild.
Cine transpira mult cand este cald arde multe calorii
Gresit! ‘Cand e cald, organismul isi regleaza temperatura prin transpiratie si arde un minimum de calorii’, sustin expertii in alimentatie. ‘Consumul’ de calorii are legatura directa cu miscarea, si nu cu transpiratia.
Am voie sa fac gratar in orice parc public
Gresit! Se poate face gratar daca exista un loc special amenajat. Spatiul poate fi semnalizat prin prezenta unui indicator care sa aprobe gratarele in parcuri publice.
Bauturile reci ca gheata potolesc cel mai bine setea
Gresit! Atunci cand consumati o bautura rece, organismul dumneavoastra va trebui sa aduca acel lichid la temperatura corpului. Astfel se pune in miscare sistemul de circulatie a sangelui, iar senzatia nu va fi una de racorire, ci, dimpotriva, de cald. In acest sens, in tarile sudice si in Orient se consuma ceai cald cand este canicula.
Carnea devine mai gustoasa daca este stropita cu bere
Gresit! Pentru a consuma o friptura gustoasa se recomanda carne marinata sau condimentata.
Cine inghite apa de mare face indigestie
Gresit! Apa de mare este doar apa sarata si, mai degraba este periculoasa apa din lacuri mai mici, in care nu exista curenti si alte miscari.
Epilatul cu lama face parul de pe picioare sa creasca mai repede
Gresit! Parul creste constant din interior spre exterior. Prin urmare, este complet nesemnificativ daca este taiat des sau nu.
Produsele folosite dupa expunerea la soare minimalizeaza efectele devastatoare ale arsurilor
Gresit! Multe dintre cremele sau uleiurile folosite dupa plaja contin antioxidanti si vitamine, insa in realitate nu au capacitatea de a repara daunele produse deja. Unele dintre ele, cum ar fi cremele de noapte, pot lucra la refacerea tesuturilor, insa nu trebuie sa va asteptati o minune, ci mai bine nu va expuneti excesiv razelor soarelui, mai ales la amiaza.
Sunteti mai protejati daca va udati pielea cand va bronzati
Gresit! Pielea uda reflecta suplimentar radiatiile ultraviolete, crescand riscul arsurilor in zonele uscate ale corpului. Pericolul se mentine si la persoanele care aleg sa se bronzeze la marginea apei, acest lucru fiind, de fapt, de evitat. Cel mai bine este ca in cazul in care nu puteti evita contactul cu apa cand va expuneti excesiv la soare, sa folositi cremele protectoare.
Nu conduceti masina daca purtati tocuri inalte!
Un studiu efectuat de mai multi cercetatori britanici arata ca 80% din femei pun pe primul plan look-ul si apoi siguranta la volan, preferand sa poarte tocuri inalte in timpul deplasarilor cu masina, in locul unor incaltari comode, fara toc. Potrivit aceluiasi studiu, 18% din doamne conduc desculte. De ce nu sunt recomandate totusi tocurile la volan? Explicatia: nu asigura stabilitate in momentul apasarii pedalelor, fie din cauza formei inadecvate, fie din pricina dimensiunilor exagerate. Din cele 12 milioane de soferite britanice care au participat la realizarea acestui studiu, 10% au recunoscut ca au avut un accident serios din cauza folosirii unor pantofi inadecvati condusului.