Mergi direct la conținut »
Cum să ai grijă de telefonul tău: sfaturi utile (PUBLICITATE)
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Cum să ai grijă de telefonul tău: sfaturi utile (PUBLICITATE)

Unul dintre accesoriile fără de care viața ta nu ar mai fi la fel este smartphone-ul. Ai nevoie să fii mereu conectat la ce se întâmplă, la oamenii dragi, iar acesta îți este indispensabil.

Un telefon deștept presupune și o sumă considerabilă de bani pe care trebuie să o dai la achiziționarea lui, de aceea este important să faci un research detaliat înainte de a-l cumpăra. Dacă știi clar ce vrei de la noul tău gadget, lucrurile se simplifică, dar este esențial să ai grijă cum îl folosești, pentru a-l avea alături de tine cât mai mult timp.

Mai jos găsești o serie de sugestii care te vor ajuta să îl folosești pe o durată cât mai mare de timp, într-un mod corect:

1. Nu lăsa telefonul la încărcat pe durata nopții

Cu toții facem asta de foarte multe ori fără să ținem cont de faptul că, în timp, acest procedeu va afecta durata de viață a bateriei. După ce ajunge la 100% scoate telefonul din priză, întrucât bateria va ajunge să consume mai mult decât este necesar, riscând la un moment dat să se strice.

2. Protejează-ți telefonul

Pe piață ai o paletă largă de huse sau folii de protecție din care poți alege. O folie Huawei P30 din sticlă îl va feri de zgârieturi sau accidente nevinovate. De asemenea, ai grijă să cureți frecvent ecranul telefonului. În timp acesta strânge bacterii și cum mereu ești cu el la ureche, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te alegi cu o dermatită. De altfel, dacă folosești des căștile de urechi ține cont că și acestea trebuie curățate cât se poate de des.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Urechile sunt extrem de sensibile, iar căștile sunt un mediu extrem de prielnic pentru microbi. Folosește apă și săpun, dar nu din abundență, deoarece pot rămâne reziduuri pe căști după ce se usucă.

3. Nu lăsa telefonul în soare sau în locuri umede

Căldura soarelui nu este prietenă cu telefonul mobil! Efectele expunerii telefonului la soare sunt numeroase: ecranul devine instabil și nu va mai răspunde la comenzile tactile, va ceda acumulatorul, la fel și alte componente interne.

În astfel de situații, decât să-l repari, mai bine îți iei alt telefon, dar cel mai bine este să-l protejezi, pentru a nu cheltui inutil.

Dacă telefonul tău a căzut în apă, închide-l de urgență pentru a diminua riscul unui scurtcircuit și ține telefonul în poziție verticală.

Scoate bateria și sim-ul și lasă-le să se usuce. Un truc care poate funcționa este acela de a pune telefonul într-o pungă transparentă cu fermoar și câteva pliculețe cu gel din acela special, care se folosește la întreținerea încălțămintei. Lasă-l peste noapte, iar dacă a doua zi telefonul nu se deschide, înseamnă că bateria nu mai funcționează și trebuie să faci de urgență o vizită la un magazin de telefonie mobilă.

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”
Recomandări

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

 

4. Parola este esențială

De foarte multe ori nu iei în seamă detaliile și ești convins că nu poți pierde un telefon sau nu ți se poate fura accesoriul preferat. Dar mai bine să fii prevăzător, decât să regreți că nu ai folosit parolă pe smartphone-ul tău.

Primul lucru pe care îl faci după ce ți-ai cumpărat un telefon nou este să îl parolezi și să te asiguri că dispozitivul tău se blochează automat. Astfel, nu vei da nimănui șansa de a-ți folosi datele sau mai rău, de a ți le fura.

Un smartphone este o investiție. De aceea, fii prevăzător și grijuliu cu instrumentul pe care îl folosești cel mai des, în fiecare zi. Respectă sfaturile de mai sus și prelungește „legătura” dintre voi cât mai mult timp.

Sursa photo: Shutterstock

Close
Închide
  Close