Leacuri babesti
Fructul de afin – folosit proaspat sau uscat. Are un rol puternic astringent.
Bitter suedez – luat inaintea fiecarei mese, 3 lingurite/zi – copiii si 3 linguri/zi adultii, regleaza procesul digestiei, elimina toxinele, microbii din organism si calmeaza durerile abdominale. In balonari si crampe abdominale, se aplica cataplasme cu bitter suedez. Durerile si disconfortul specifice dispar repede.
Orezul – un bun remediu in diareea rebela. (2 linguri de orez prajite, ca si cafeaua, se fierb in 250 ml apa la foc domol si cand orezul s-a inmuiat se mananca simplu, fara adaos de ulei sau sare). Rezultatul e acela ca diareea inceteaza aproape imediat.
Iaurtul poate preveni dizenteria, mai ales la copii. Copiii hraniti cu iaurt sunt mai rezistenti la virusul gripei si imbunatatesc sistemul imunitar. Studii recente au descoperit ca marii consumatori de iaurt sunt mai putin expusi la cancer.
Catina – fruct polivitaminizant de exceptie. Este foarte util in astfel de probleme. Se servesc 6 lingurite/zi de fruct pisat.
Usturoiul – foarte bun impotriva diareei si dizenteriei – proprietati antibacteriene. Utilizare: ca atare, 3 bulbi pe zi, zdrobiti, se fierb in 200 ml lapte si se bea de-a lungul intregii zile.
Radacina de obligeana: 1 lingurita de planta zdrobita si lasata la macerat 10 ore in 250 ml de apa. Se iau 2 ligurinte inaintea fiecarei mese. Atentie, da senzatie de foame.
Morcovul – unanim apreciat, mai ales in diareea sugarilor, foarte bun pentru adulti sub forma de supa de morcovi.
Produsele prezentate se gasesc la magazinele de produse naturiste din str. Matei Voievod, nr. 135 la intersectia strazii Vatra Luminoasa cu soseaua Mihai Bravu si din str. Baratiei nr. 37, strada din spatele magazinului Cocorul.