Mergi direct la conținut »
O fetiță de 9 ani, primul model din lume cu ambele picioare amputate. Lecția de determinare care a dus-o pe Daisy-May pe podium
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O fetiță de 9 ani, primul model din lume cu ambele picioare amputate. Lecția de determinare care a dus-o pe Daisy-May pe podium

O fetiță de 9 ani, primul model din lume cu ambele picioare amputate. Lecția de determinare care a dus-o pe Daisy-May pe podium

Daisy-May Demetre, o fetiță de numai 9 ani ce are ambele picioare amputate, a cucerit lumea modei pentru copii. Povestea ei de viață inspiră milioane de oameni din lumea întreagă.

De Alina Serea,

Daisy-May Demetre s-a născut cu o afecțiune numită hemimelie fibulară, care este o malformație congenitală a picioarelor, caracterizată prin absența fibulei, unul dintre cele doua oase ale gambei. Din acest motiv, Daisy-May Demetre nu se putea mișca și nici măcar nu avea capacitatea să stea pe propriile picioare.

Încă de pe vremea când Daisy-May avea doar 18 luni, ambele picioare i-au fost amputate de la genunchi, părinții acceptând astfel sfaturile medicilor. Fiind un copil cu multă voință, micuța a învățat încet-încet să meargă folosindu-se de cele două proteze care i-au fost puse după operație.

„Picioarele ei nu au fost niciodată dezvoltate corespunzător. Erau mai degrabă ca o minge. Nu ar fi putut niciodată să-și folosească propriile picioare”, povestește Alex, tatăl copilei.

Dar problemele de sănătate și faptul că are două proteze, câte una la fiecare picior, nu au împiedicat-o să se bucure la maximum de șansele vieții și să-i inspire și pe alții.

Daisy-May Demetre, model la 7 ani pe podiumul London Fashion Week

Daisy-May Demetre nu avea încă opt ani împliniți când a urcat pe podiumul London Fashion Week, fiind model pentrtu Lulu et Gigi Couture, una dintre cele mai cunoscute case de modă pentru copii.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

După succesul primei prezentări, Daisy-May a fost invitată și în cadrul altor mari prezentări de modă, precum New York Fashion Week sau Paris Fashion Week.

Daisy-May Demetre- fata blonda cu proteze la picioare, îmbrăcată în rochie rosie
Daisy-May Demetre a debutat în lumea modei la numai 7 ani | Foto: Instagram

Dar reușitele ei nu s-au oprit. Încântați de energia ei pozitivă, dar și de exemplul puternic pe care micuța îl dă lumii întregii, cei de la Lulu et Gigi Couture au decis să o numească ambasador al casei de modă, Daisy-May fiind inspirație pentru o nouă linie de haine.

”Am fost întrebat dacă mi s-a părut ok să am un copil cu picioarele amputate în show-ul meu. Am fost șocat de întrebare, pentru că eu cred că un copil este un copil și nu are nevoie de nimic mai mult pentru a fi frumos și perfect”, a declarat Eni Hegedus-Buiron, directorul de creație al celebrei case de modă pentru copii.

Ba, mai mult, Ella, sora de 11 ani a fetiței ajunsă model de succes, a fost invitată să urce pe podium alături de ea.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Odată cu numirea micuței Daisy-Mat Demetre ambasador al Lulu et Gigi Couture, casa de modă a postat pe site un mesaj de susținere și reafirmare a unor valori pe care le consideră importante: ”Noi credem că frumusețea se află în interior și hainele nostre sunt făcute să celebreze unicitatea fiecărui copil. Apartenența și diversitatea sunt promovate, celebrate și încurajate”.

Daisy-May Demetre, urmărită de zeci de oameni pe Instagram

Alex, tatăl copilei, a decis să-i creeze acesteia un cont de Instagram, pentru a inspira cu povestea ei de succes și alți copii și părinți din întrega lume. Daisy-May are zeci de mii de urmăritori și, potrivit tatălui ei, copila a acceptat faptul că e diferită cu seninătate.

Daisy-May Demetre- fetita blonda cu proteze la picioare, stand in zapada
Daisy-May Demetre se bucură de copilărie ca orice copil de vârsta ei | Foto: Instagram

„Este plină de energie, este o adevărată inspirație pentru noi și pentru mulți alți oameni. Nu cred că o va opri ceva să reușească în viață tot ce-și propune”, spune tatăl fetei.

Close
Închide
  Close