În 15, maxim 20 de ani, Titanicul nu va mai fi decât o legendă. În urma tragicului accident vor rămâne poveşti, imagini şi un film, deoarece epava care se află pe fundul Oceanului Atlantic este pe cale de... devorare, după ce a fost atacată de-a dreptul de un specimen de bacterii care se hrănesc cu rugină.
Potrivit cercetătorilor spanioli şi canadieni citaţi de publicaţia britanică Daily Mail, bacteriile denumite Halomonas titanicae au început să se hrănească cu fierul ruginit ce a rămas din măreaţa ambarcaţiune, iar dacă acest lucru nu va fi oprit, în 15, maxim 20 de ani, epava Titanicului nu va mai exista deloc, în ciuda faptului că pe fundul Oceanului sunt 50.000 de tone de fier.
Bacteriile au fost descoperite în 1991, însumând 27 de specii, dintre care Halomonas titanicae sunt cele mai dăunătoare. Din păcate, pentru a putea stopa acţiunea acestor „devoratori de rugină şi fier” este nevoie de o sumă foarte mare de bani şi nici astfel nu se poate spune cu siguranţă dacă epava va fi salvată de la dispariţie.