Potrivit sursei citate, acţiunile şi programul evenimentului „Centenarul Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz” se vor realiza de autorităţile şi instituţiile publice locale sub coordonarea Consiliului Judeţean Vrancea.
Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate
Eventualele sume rămase neutilizate după organizarea evenimentului se restituie la bugetul de stat, se mai spune în hotărârea Guvernului.
Printre manifestările organizate se numără vernisajul expoziţiei de fotografie „Armata română în Marele Război”, o gală a filmului românesc, „momente evocatoare şi spectacole artistice la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja”, o emisiune filatelică, o medalie şi o plachetă, dar şi realizarea unor materiale de promovare în scop turistic a judeţului şi a localităţilor unde au avut loc bătăliile din Primul Război Mondial, se precizează în hotărâre.
Va fi creat un website al evenimentului, iar manifestările vor fi mediatizate în mass-media scrisă şi audio-video locală şi naţională. De asemenea, vor avea loc lucrări de reabilitare a ansamblului Statuia Victoriei de la Tişiţa – Mărăşeşti, dar şi lucrări de realizare a unui pod din beton armat peste pârâul Alba.
În document se mai arată că va fi realizat un Parc al Memoriei Naţionale „Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate”, care presupune plantarea a 335.000 de puieţi de stejar, „care să se constituie într-un memorial viu dedicat fiecărui militar al Armatei Române care şi-a jertfit viaţa pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”, potrivit actului normativ.