Pot apărea probleme cu educaţia copiilor
Nu ai prea multe opţiuni în privinţa şcolii. Dacă nu vrei ca şi copiii tăi să devină “navetişti” între casă şi oraş, cinci zile pe săptămână, va trebui să îi înscrii la unica şcoală/grădiniţă din zonă, chiar dacă nu eşti prea încântat de condiţiile pe care le oferă.
Eşti înconjurat de şantiere. Ansamblurile de locuiţe de la marginea oraşului sunt înconjurate, în multe cazuri, de şantiere – se lucrează la infrastructură sau la alte blocuri, iar termenele de predare rămân o mare necunoscută. Aşa că rişti să aştepţi ani buni până când vei beneficia de străzi pavate şi de spaţii verzi. Şi vara mai e cum e, dar iarna vei înota prin noroi!
Nu sunt excluse necazurile cu utilităţile. Lipsa racordării la sistemul public de canalizare, furnizarea energiei electrice cu întreruperi dese şi prelungite sau cu fluctuaţii de tensiune ce avariază obiectele electrocasnice, vecinătatea unei gropi de gunoi sunt situaţii frecvente, în cazul blocurilor din zonele limitrofe.
Ia-ţi măsuri de siguranţă!
Înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, verifică Planul Urbanistic General şi pe cel Zonal, ca să vezi cât va mai dura dezvoltarea zonei respective (deci când vor dispărea şantierele din jurul locuinţei tale).
Dezvoltatorul ansamblului de locuinţe ar trebui să îţi prezinte aceste documente dar, în caz contrar, le poţi consulta la primăria pe a cărei rază figurează construcţia respectivă.