Sunt dornice sa invete engleza si cum sa manuiasca o casa de marcat, de aceea vor merge la scoala. Din martie, toate floraresele din Capitala vor fi “studente”.
Cel putin asa s-au inteles cu primarul Capitalei, Adriean Videanu. “Satui de stat in frig si dornici sa intram in legalitate, am cerut ajutorul primariei pentru a vinde florile in chioscuri din termopan, cu aer conditionat si case de marcat, ca in Occident, desi am putea plati 6.000 de euro pe un chiosc”, ne-a spus Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Florarilor din Romania. Imbracate dupa traditia rroma, cu batic si sorturi colorate, floraresele vor invata sa fie zambitoare si sa spuna “thank you” strainilor. Dupa trei luni de specializare, vor primi o diploma recunoscuta de UE.
La lucru, Paulina Tanase (38 de ani) este mereu imbracata dupa noile cerinte, cu batic si sort. Florareasa spune ca desi ii va fi greu sa invete limba engleza, se va stradui sa o faca
Maria Ionescu (57 de ani) vinde flori in Obor si vrea sa mearga la cursuri ca sa invete cum se foloseste o casa de marcat. “Maica, nu e niciodata tarziu, sa te pui pe invatat”, a spus femeia
Sunt peste 1.400 de florari
Investitiile ar putea fi sustinute printr-un proiect european sau achitate in leasing de catre beneficiari, in cel mult cinci ani. La scoala vor merge doar cei 411 membri ai Asociatiei Florarilor, restul de circa 1.000 de vanzatori putand beneficia de aceste “privilegii”, doar daca vor deveni membri ai asociatiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro