Copacii exotici, 20.000 de lei
“Am plătit 20.000 de lei pentru trei palmieri, iar al patrulea a fost bonus”, a declarat primarul Ion Georgescu, care este conştient că Mioveniul o duce mai bine decât celelalte oraşe din ţară. Oamenii sunt încântaţi de investiţia edilului şi cei mai mulţi simt că bunăstarea lor se datorează, în parte, şi “vecinei” Dacia. Nu este de mirare, pentru că uzina a creat nu mai puţin de 15.000 de locuri de muncă, iar odată cu investiţiile, aici s-au grăbit să apară şi marile centre comerciale.
Pe timp de criză, în Mioveni s-au deschis patru hipermarketuri, iar cele două hoteluri au un grad de ocupare mai mare decât cele de pe Litoral.
Au exportat maşini de un miliard de euro
În primele trei luni are anului, din uzina de la Mioveni au plecat spre export maşini în valoare de un miliard de euro. De pe porţile fabricii iese un autoturism la fiecare trei minute. Astfel că, orăşelul de doar 36.000 de locuitori produce 1,5% din Produsul Intern Brut al României.
Ce spun locuitorii –
„Noi ne permitem să facem cumpărături”
Elena Florea, 53 de ani, pensionară: “Palmierii dau un alt aer oraşului, nu vezi aşa ceva în România. Se observă că am ieşit din criză. Oamenii sunt bine plătiţi şi noi ne permitem să facem cumpărături în magazin, cum nu pot face prea mulţi români”.
Valentina Oprea, 45 de ani, administrator al unui magazin din oraş: “Sunt mândră de oraşul nostru, care este curat şi plin de tineri. În Mioveni e bine din toate punctele de vedere şi asta se reflectă şi la magazinul unde lucrez, pentru că vânzările merg din ce în ce mai bine”.
Maria Crivac, 20 de ani, prospătă mămică: “Faţă de alte oraşe, la noi situaţia e bună, se simte că am ieşit din criză. Lucrezi o lună, dar la final ştii că poţi pune un ban deoparte. Mă gândesc deja la vacanţă, aş vrea să mergem o săptămână la mare şi alta la munte”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro