Mergi direct la conținut »
Mircea Beuran, audiat timp de opt ore în cazul pacienților arși în sala de operație:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mircea Beuran, audiat timp de opt ore în cazul pacienților arși în sala de operație: "Sunt lucruri care nu sunt adevărate"

Mircea Beuran, audiat timp de opt ore în cazul pacienților arși în sala de operație: „Sunt lucruri care nu sunt adevărate”

Chirurgul Mircea Beuran este în continuare audiat la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în cazul pacienților incendiați pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Zilele trecute, în aceeași speță, au fost audiate și alte cadre medicale de la aceeași unitate spitalicească.

De Daria Maria Diaconu, Dragoș Tănase, Eli Driu (foto),

Medicul Mircea Beuran a fost audiat timp de opt ore, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în cazul pacienților incendiați pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

„Nu la televizor se lămuresc aceste lucruri”, a declarat chirurgul, fiind întrebat de jurnaliști ce acuzații i se aduc.

Aceștia au vrut să afle și de ce nu era îmbrăcat conform procedurilor, atunci când a intrat în sala de operații. În imaginile de pe camerele de supraveghere medicul apare cu ceasul la mână.

„Sunt lucruri care nu sunt adevărate”, s-a apărat Mircea Beuran.

Când a venit vorba de persoanele responsabile în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, acesta a spus doar că „se fac analize, tot felul de anchete, așteptați să se obțină un rezultat final”.

Nu am cum să am opinii, atâta timp cât eu nu am fost acolo.

Mircea Beuran:

Știrea inițială

UPDATE – ora 09.50: Medicul chirurg Mircea Beuran a ajuns la Poliția Capitalei – Serviciul Omoruri, unde este audiat în ancheta privind pacienții arși în sala de operație la Spitalul Floreasca.

La intrarea în sediul instituției, acesta nu le-a declarat nimic jurnaliștilor aflați în fața sediului.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Dosarul a pornit de la cazul femeii arse în sala de operație la sfârșitul anului trecut și care a murit la câteva zile după intervenția chirurgicală, însă ancheta a fost extinsă și cu un alt caz, al unui bărbat care ar fi suferit un astfel de incident în luna martie a anului trecut.

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei a audiat, miercuri, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie, punctează g4media.ro.

Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, a fost demis pentru încălcarea obligațiilor care îi reveneau în calitate de administrator al secției. Acesta a fost găsit vinovat pentru management defectuos după ce, în luna decembrie, o femeie a murit după ce a luat foc pe masa de operație.

Close
Închide
  Close