Mergi direct la conținut »
O femeie a fost numită CEO-ul cu cel mai mare salariu din Australia. Câștigă pe lună cât câștigă un român cu salariu minim în 435 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O femeie a fost numită CEO-ul cu cel mai mare salariu din Australia. Câștigă pe lună cât câștigă un român cu salariu minim în 435 de ani

O femeie a fost numită CEO-ul cu cel mai mare salariu din Australia. Câștigă pe lună cât câștigă un român cu salariu minim în 435 de ani

O femeie de 57 de ani din Australia, fiica unor migranți din Sri Lanka, a fost numită directorul executiv cu cel mai mare salariu din Australia, scrie Daily Mail.

De Andreea Radu,

Shemara Wikramanayake este CEO-ul Grupului Macquarie, banca multinațională australiană independentă de investiții și companie de servicii financiare, și a câștigat în anul financiar 2018-2019 suma de 18 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

Femeia a intrat în topul 50 al celor mai bine plătiți CEO realizat de Australian Financial Review. Primul loc a fost ocupat de ea, iar cel de-al doilea de un director de corporație care câștigă anual cu 5 milioane de dolari mai puțin decât Shemara.

Fostă avocată a unei corporații, Shemara a câștigat un salariu de bază de 722.000 dolari, dar la salariul ei se adaugă și bonusurile de performanță și planurile de stock-option.

Un român cu un salariu minim net de 1263 de lei net ar trebui să strângă 5225 de salarii lunare, adică să lucreze 435 de ani, pentru a câștiga cât câștigă Shemara într-o lună.

Un român cu un salariu minim net de 1263 de lei net ar trebui să strângă 5225 de salarii lunare, pe parcursul a 435 de ani, pentru a câștiga cât câștigă Shemara într-o singură săptămână.

Shemara s-a născut în Marea Britanie și a devenit anul trecut prima femeie director general al Grupului Macquarie.

Anterior, ea a lucrat pentru companie în nouă orașe de pe glob, fiind angajata Marquarie din anul 1987.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

În 2019, Shemara a fost numită de Fortune una dintre „cele mai puternice femei” pentru activitatea ei privind schimbările climatice și rolul pe care l-a avut în World Bank’s Global Commission on Adaptation.

Printre femeile care s-au clasat în topul 50 al celor mai bine plătiți CEO sunt și Alison Watkins, CEO-ul Coca-Cola Amatil, care a câștigat 4,1 miliarde de dolari, Susan Lloyd-Hurwitz, de la Mirvac Group, cu 4,8 milioane de dolari și Elizabeth Gaines, șeful Fortescue Metals, cu 5 milioane de dolari.

Close
Închide
  Close