De Iulian Budușan,

Potrivit ministrului, noua Ordonanță prevede carantina totală pentru orașul Țăndărei, județul Ialomița.

Autorităție au mai anunțat că au suspendat zborurile comerciale, dar și transportul rutier de persoane în și dinspre Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, SUA, Iran, Olanda, Turica și Iran, pe o perioadă de 14 zile îcepând cu 5 aprilie ora 23, ora României.

Se suspendă transporturile rutiere către Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Elveția, Olanda și Turcia, pe întreaga perioadă a stării de urgență

Pentru fluidizarea traficului la vamă, șoferii de camioane care tranzitează România nu mai completează nimic daca merg doar pe culoarul instituit de către autorități.

Practic, cetățenii români nu vor putea veni spre țară cu microbuze sau autobuze, în următoarele 14 zile.

”Se referă la prelungirea interzicerii transportului rutier spre Italia, Spania, Franța, Germania Elveția, Austria, Irlanda, Turcia și inclusiv dinspre aceste țări spre România

Șoferii de camioane sunt obligați să respecte un traseu strict și să aibă asupra lor un colant și un formular emis la intrare în țară. Dacă nu vor respecta condițiile, vor fi băgați în carantină timp de 14 zile și o vor plăti.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Camioanele care tranzitează România vor avea colant spcial pe parbriz

”Pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră, conducătorii de transport marfă care tranzitează România, nu mai completează declarațiile epidemiologice, dacă utilizează coridoarele de trafic, fiind interzisă abaterea de la ele. Ei trebuie să tranziteze țara în maximum 48 de ore și să staționeze în locurile marcate de Ministerul Transporturilor.

Camioanele acestea vor aplica un colant special pe parbriz, la intrarea în țară, și vor fi identificate de poliție. Șoferul va păstra asupra sa un formular, în caz contrar va intra în carantină 14 zile, va plăti carantinarea, iar camionul va fi preluat de proprietar.”, a spus Marcel Vela.

Conducătorii un auto cu capacitatea mai mare de 2,5 tone vor completa doar o declarație pe proprie răspundere, în care își asumă locația unde vor putea fi contactați la domiliu. Evident, măsurile pentru conducătorii auto se aplică doar în cazul acelora care nu prezintă simptome.”, a spus Marcel Vela.

VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
Recomandări
VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
 

Ministrul de Interne a anunțat că la solicitarea ministrului Mediului, a fost introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice în această perioadă.

„Personalul gărzilor forestiere va participa în dispozitivele de ordine publică și control a circulației împreună cu personalul MAI și MApN, pentru controale silvice. Controalele specifice se fac în punctele existente, funcție de personalul disponibil. Ordonanța militară va fi publicată azi în Monitorul Oficial”, a anunțat Marcel Vela.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat faptul că data de sosire în România a ventilatoarelor comandate din străinătate este incerctă, din cauza firmelor care le produc. Arafat a spus că s-a găsit totuși o soluție: o parte dintre ventilatoare vor fi scoase din ambulanțe, iar o altă parte vor proveni din repararea celor vechi sau defecte.

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
Recomandări
PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
 

„Noi avem contractate 200 de ventilatoare, dar încă data de sosire a lor nu este certă din cauza unor modificări care au apărut după ce s-au semnat contractele. Am luat măsuri pentru a crește numărul de ventilatoare prin preluarea unor ventilatoare din ambulanțe. Mai avem 190 de ventiatoare care trebuie să intre în revizie generală. Dacă reușim recondiționăm cel puțin 100, atunci avem încă 100 de paturi de ATI cu ventilator.”, a spus Raed Arafat.

Citiți textul integral al Ordonanței Militare nr. 7:

Citeşte şi:

Un medic din Târgu Mureș se revoltă: „Am tot tăcut, dar deja mi s-a umplut paharul. NU mai folosiți împotriva noastră jurământul lui Hipocrate”

Cum l-a amendat poliția din Ploiești pe un șofer care-și reparase mașina ca să-l poată duce pe copil la spital în București

Şeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii, depistat cu COVID-19. Ministrul Sănătăţii, test negativ

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite