Mergi direct la conținut »
Polonezii îl laudă pe Klaus Iohannis pentru că le-a apărat țara
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Polonezii îl laudă pe Klaus Iohannis pentru că le-a apărat țara

Polonezii îl laudă pe Klaus Iohannis pentru că le-a apărat țara

Presa polonezi a lăudat declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a susținut Polonia într-o dispută cu Comisia Europeană.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus că sunt ceva probleme cu statul de drept din Polonia, care trebuie rezolvate. Cu prilejul unei conferințe pe tema securității în estul Europei, care a avut loc vineri, Klaus Iohannis a pus la îndoială oportunitatea momentului ales de Bruxelles pentru a critica guvernul de la Varşovia, relatează televiziunea de stat poloneză, în ediția online.

Nu pot să nu remarc recenta adoptare de către Comisia Europeană, pe 1 iunie, a Opiniei privind statul de drept în Polonia. Dincolo de semnele de întrebare asupra oportunităţii momentului ales de către Comisie, am deplină încredere în capacitatea democraţiei poloneze de a găsi cele mai bune soluţii în conformitate cu cerinţele statului de drept, având în vedere tradiţia Poloniei de implicare activă în consolidarea, în perioada post-comunistă, a unei reale democraţii”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi 24. 

Sper că instituţiile europene vor sprijini constructiv aceste eforturi ale Poloniei, pentru că actualul context dificil, mai ales în Vecinătatea Estică, dar şi în interiorul Uniunii Europene, reclamă concentrarea tuturor demersurilor în direcţia asigurării stabilităţii şi securităţii noastre, în sensul cel mai larg. Contăm, în acest sens, în acest demers, pe contribuţia Poloniei, partener strategic al României”, a mai spus șeful statului.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

România și Polonia au fost recent țintele președintelui rus, Vladimir Putin. Într-o vizită efectuată în Atena, liderul de la Kremlin a făcut afirmații dure la adresa României, din cauza scutului de la Deveselu.

„V-aţi putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti pentru că găzduiţi elemente ale scutului american antirachetă. Ieri, în acele zone din România nu se ştia ce înseamnă să fii în vizor. Astăzi suntem nevoiţi să luăm anumite măsuri ca să ne garantăm securitatea. Repet, e vorba de represalii. Nu vom face noi primul pas”, a spus președintele rus, potrivit Digi24.

Președintele Putin a adăugat. „Este aceeaşi situaţie şi cu Polonia. Vom aştepta până când Polonia face anumite lucruri. Nu vom acţiona, nu vom acţiona. Nu vom acţiona până când nu vom vedea rachete în zonele vecine cu noi”, a precizat liderul de la Kremlin.

Close
Închide
  Close