Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO | Povestea lui Mamoudou Gassama, eroul care a salvat un copil la Paris. Anunțul făcut de Emmanuel Macron Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > GALERIE FOTO | Povestea lui Mamoudou Gassama, eroul care a salvat un copil la Paris. Anunțul făcut de Emmanuel Macron

GALERIE FOTO | Povestea lui Mamoudou Gassama, eroul care a salvat un copil la Paris. Anunțul făcut de Emmanuel Macron

Eroul care s-a cățărat pe fațada unei clădiri din Paris pentru a salva un copil care atârna de la etajul patru, este originar din Mali și a ajuns ilegal în Franța. El are 22 de ani și nu are buletin sau alte acte de identificare. Totodată, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că Mamoudou Gassama va primi cetățenie franceză.

Mamoudou Gassama a devenit, în câteva ore, una dintre cele mai cunoscut persoane din Franța, după ce înregistrarea cu momentul în care salvează un copil a avut peste două milioane de vizualizări pe internet.

Cu mâinile goale, fără nicio măsură de siguranță, el a escaladat o clădire, până la etajul patru, pentru a salva un bebeluș lăsat nesupravegheat și ajuns pe balustrada blocului. Tatăl micuțului este acum anchetat pentru fapta sa, în timp Mamoudou Gassama a devenit celebru în Franța.

”Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, a spus Mamoudou Gassama, numit de presa franceză ”Spiderman”.

El a fost lăudat mai întâi de primărița Parisului, Anne Hidalgo, care i-a promis că îl va ajuta să se stabilească în Franța. A urmat apoi poate cea mai importantă întâlnire din viața tânărului. A fost primit la Palatul Elysee de către președintele Emmanuel Macron.

 

Fapta lui Mamoudou Gassama a impresionat Franța, la fel ca și trecutul său. Tânărul este un imigrant ilegal din țara africană Mali, o fostă colonie frnaceză. De acolo, el a decis să plece la Paris, însă nu a oferit detalii despre călătoria sa. Cert este că a ajuns în Franța anul trecut, fără niciun document.

Acum, el va primi și cetățenia franceză pentru „merite excepționale”. El se numără însă printre cei norocoși, căci în 2017 doar cinci persoane au primit cetățenia franceză pentru „merite excepționale” sau pentru „un serviciu adus comunității”, potrivit unei statistici a Ministerului francez de Interne.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Mamoudou Gassama, al doilea tânăr din Mali care impresionează Franța

Mamoudou Gassama este al doilea imigrant din Mali care este considerat erou în Franța. În ianuarie 2015, în timpul atacului terorist de la supermarketul evreiesc, un tânăr angajat, tot din Mali, a salvat viața a șase ostatici, după ce i-a ascuns într-un loc secret din magazin. Două săptămâni mai târziu, acesta a devenit cetățean francez, după ce a încercat ani de zile să obțină acest statut.


CITEȘTE ȘI: Video EXCLUSIV/ Iuliana Luciu a anunțat când va deveni mamă! ”Voi avea copil după ce mă mărit”


 

Close
Închide
  Close