La aproape patru luni după ce a devenit primar în comuna Stejari, județul Gorj, Robert Ionuț Păiuși a dat o dispoziție, în 31 octombrie 2016, o dispoziție prin care și-a acordat spor de dificultate, în cuantum de 1.689 de lei, lunar, de care să beneficieze din calitatea de membru în Comisia locală de aplicare a legilor fondului funciar, scrie gorj-domino.ro.
Păiuși primea bani pentru a rezolva problemele cetățenilor cu privire la retrocedări. Dispoziția edilului îl viza și pe viceprimarul comunei Stejari, Liviu Lungu, care a beneficiat și el de spor de dificultate timp de cinci luni.
Pe 7 februarie 2017, Păiuși a emis o nouă dispoziție prin care a revocat-o pe cea prin care și-a acordat sporul salarial. Peste trei săptămâni, Păiuși, în calitate de președinte al Comisiei de Fond Funciar, trimite o cerere primarului Păiuși prin care îi cere să revoce dispoziția referitoare la anularea sporului.
Mai apoi, edilul i-a transmis președintelui Comisiei de Fond Fundiar că nu revocă dispoziția, invocând un răspuns al Prefecturii Gorj care a apreciat că „dispoziția din 31 octombrie 2016 – privind acordarea sporului de dificultate este ilegală, în urma verificării condițiilor de legalitate a actelor administrative”.
Mai apoi, pe 10 martie, Robert Ionuț Păiuși, în calitate de președinte al Comisiei de Fond Funciar, l-a dat în judecată pe edilul Păiuși.
Magistrații Tribunalului Gorj nu i-au dat câștig de cauză.
„Potrivit Legii 330/2009, modificată în 2013 (privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice), suma sporurilor și indemnizațiilor individuale, nu va depăși 30% din salariul de bază, solda funcției de bază sau indemnizația lunară de încadrare”.
După ce a pierdut procesul, edilul Păiuși va trebui să returneze Primăriei Stejari sumele încasate ilegal în perioada octombrie 2016 – februarie 2017.
Dacă nu va restitui cei 5000 de lei încasați ilegal, primarul va fi, cel mai probabil, obligat de Curtea de Conturi să restituie suma.
Conform declarației de avere depusă în iunie 2017, Robert Ionuț Păiuși are venituri anuale din indemnizația de primar în valoare de 22.800 de lei, ceea ce înseamnă că el câștigă lunar 1900 de lei.
sursă foto: Facebook
Citește și VIDEO| Românii, față în față cu topul internațional al fericirii: “De dimineață umblu pe la Impozite. Asta e fericirea?”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro