Mergi direct la conținut »
Primii lideri străini care îl felicită pe Iohannis. Mesaj important al președintelui pro-rus de la Chișinău
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Primii lideri străini care îl felicită pe Iohannis. Mesaj important al președintelui pro-rus de la Chișinău

Primii lideri străini care îl felicită pe Iohannis. Mesaj important al președintelui pro-rus de la Chișinău

Președinții din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, dar și premierul Croației l-au felicitat luni dimineață pe Klaus Iohannis pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

De Adrian Cochino,

Premierul Croației Andrej Plenković a fost printre primii care a postat pe Twitter un mesaj de felicitare, numindu-l pe Iohannis ”dragul meu prieten”.

Și liderul moldovean Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare, dar și cu un îndemn pentru Klaus Iohannis, după victoria zdrobitoare în turul doi al alegerilor prezidențiale în fața Vioricăi Dăncilă.

”Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcția de președinte al României și vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități care vă revin. Republica Moldova apreciază contribuția Dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre”, a spus Dodon.

Liderul pro-rus de la Chișinău a avut și un mesaj referitor la relația bilaterală, în contextul îngrijorărilor din România după alungarea pro-europenilor de la guvernare..

”Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cît mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cît mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

Potrivit lui Dodon, Republica Moldova rămîne o țară angajată pe calea reformelor, ”o țară care în același timp își dorește să contribuie la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina”.

Maia Sandu, fostul premier moldovean, îl felicitase încă de ieri pe Klaus Iohannis pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale.

”Felicitări, domnule Președinte! Felicitări, dragi români!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Luni dimineață, și președintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a felicitat pe Iohannis.

”Sincere felicitări președintelui României Klaus Iohannis pentru realegere. Majoritatea covârșitoare oferă o încredere solidă pentru noul mandat. Aștept cu nerăbdare să intendificăm dialogul bilateral în interesul țărilor noastre și a regiunii”, a scris Zelenski pe Facebook.

Felicitări au venit și de la președinta Georgiei. ”Georgia și România sunt țări prietene și aștept cu nerăbdare să aprofundăm relațiile bilaterale”, a spus Salome Zourabichvili.

Umăriți pe Libertatea: rezultate vot alegeri prezidentiale 2019 anunțate de BEC și AEP

Close
Închide
  Close