De Daniel Ionașcu,

”Sunt chestii legate de respectarea contractului de muncă. Au apărut discuții legate de prima de Crăciun. Se discută să nu se dea sau dacă se dă să nu mai fie ca până acum, în bonuri, ci să fie impozitată cu 42%. Lucrez acolo de 25 de ani, mă doare ce se întâmplă. Mai sunt comenzi până în luna aprilie. Toți angajații se gândesc că va avea soarta Electroputere. Reîntoarcerea la serviciu urma să se facă pe 6 ianuarie 2020, după Sărbători, dar acum se dorește prelungirea cu încă o săptămână”

Un muncitor a declarat pentru Libertatea:

Acesta a solicitat anonimatul deoarece se află sub contract cu compania și nu poate discuta la nivel oficial.

Libertatea a cerut și un punct de vedere oficial al Doosan IMGB, însă compania nu a răspuns.

Electroputere s-a închis în urmă cu câteva săptămâni, după 70 de ani de activitate.

Companie-fanion a industriei comuniste

Întreprinderea de Mașini Grele București (IMGB) a fost una dintre companiile-fanion ale României comuniste.

Pe platforma acesteie se aflau înainte de 1989 mai multe fabrici. Pe lângă IMGB se aflau și FECNE, General Turbo etc. Peste 13.000 de muncitori lucrau pe platforma industrială în perioada sa de glorie.

IMGB a produs în acele vremuri turbine pentru centrala nucleară de la Cernavodă, cilindri pentru laminoarele combinatului siderurgic de la Galați sau mașini grele pentru export.

Acum, uzina mai are aproximativ 350 de salariați și mai produce doar rotori pentru turbine, componente hidro, concasoare sau arbori cotiți pentru vapoare.

Protest spontan la Doosan IMGB. Muncitorii se tem că societatea va avea aceeași soartă cu Electroputere Craiova, închisă din lipsă de comenzi. Pe platforma IMG activează mai multe societăți. Înainte de Revoluție, IMGB a produs componente pentru centrala nucleară de la Cernavodă. Interioul IMGB, cu un cilindru uriaș
Pe platforma IMG activează mai multe societăți. Înainte de Revoluție, IMGB a produs componente pentru centrala nucleară de la Cernavodă

”IMGB face ordine!”, ”Noi muncim, nu gândim!”

Muncitorii de la IMGB au rămas în istorie odată cu cu mineriada din 13-15 iunie 1990.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

În data de 13 iunie, până la sosirea minerilor, mai multe grupuri de muncitori de la IMGB au sosit la Piața Universității scandând ”IMGB face ordine!”, ”Moarte intelectualilor!” și ”Noi muncim, nu gândim!”.

Aceștia au atacat protestatarii.

Fostul director al IMGB, Alexandru Ghinescu este acuzat de infracțiuni împotriva umanității în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Doosan, un conglomerat coreean

IMGB a fost înființată în anul 1963, iar în anul 1998 a fost preluată de Kvaerner, un concern norvegiano-britanic. Acesta se numește în acest moment Aker Solutions. În anul 2006, aceasta a vândut uzina către grupul coreean Doosan.

Acesta este un conglomerat înființat în anul 1896, cu activități în mai multe sectoare, precum echipamente de construcții, desalinizare a apei, poduri, chipamente de procesare chimică sau motoare industriale.

În Europa, Doosan mai deține și Skoda Power, fosta divizie de turbine și componente energetice grupului ceh Skoda.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor