Cele două partide au înregistrat alianța la Biroul Electoral Central pe 25 martie cu acest sediu, care a fost însă închiriat ulterior, mai notează publicația citată.
„PSD București a închiriat sediul de la RA-APPS”, au declarat surse din Coaliția de guvernare pentru Hotnews.ro.
„S-a dorit sediul din Kiseleff nr. 57. Este aproape de sediile PSD și PNL, dar este și o latură simbolică”, a spus un membru al Coaliției.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Astfel, Alianța PSD–PNL va folosi noul sediu pentru alegerile europarlamentare și locale din București, iar, dacă se vor stabili candidați comuni, și pentru scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare de la finalul anului.
Sediul din Kiseleff 57 a fost folosit în urmă cu 13 ani de social-democratul Victor Ponta și liberalul Crin Antonescu, care au înființat USL. După ruperea Uniunii, sediul a fost deținut de PNL, iar, în perioada campaniei electorale pentru alegerile din 2014, Klaus Iohannis și-a susținut acolo conferințele de presă. Ulterior, PNL a renunțat la sediu, acesta fiind preluat de ALDE, partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, care a renunțat, de asemenea, la el după alegerile parlamentare din decembrie 2020.
PSD și PNL au depus la BEC lista comună de candidați la europarlamentare
Liderii PSD și PNL s-au reunit vineri dimineață la noul sediu de lângă Arcul de Triumf, de unde au plecat împreună apoi către Biroul Electoral Central (BEC), unde au depus lista comună de candidați la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
„Am formalizat depunerea listei comune a Alianței Electorale PNL-PSD. Este o listă care cuprinde o parte dintre europarlamentarii care au experiență și și-au desfășurat activitatea în Parlamentul UE. De asemenea, sunt oameni noi”, a declarat liderul PNL, Nicolae Ciucă.
„Din acest moment, este oficial, cele două partide au constituit o alianță electorală. Am făcut o alianță electorală, la fel cum am construit și o coaliție de guvernare”, a spus și președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Cei doi au fost însoțiți la sediul BEC de alți membri de la vârful celor două partide, precum social-democraţii Mihai Tudose, Gabriela Firea și Paul Stănescu, şi liberalii Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Dan Motreanu.
Fotografie principală: Dumitru Angelescu. Galerie: Inquam Photos/Octav Ganea
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Marica13 • 07.04.2024, 19:48
Păi nu e nicio diferență că amândouă ***
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
nasty1 • 05.04.2024, 16:06
Sediul CC al PCR nu era liber? Pacat! Ar fi fost perfect pentru urmasii Partidului Comunist, reuniti in noul PCR (Partidul Comasat Roman). Chiria e platita tot de noi, din bani publici, pentru ca PSD si PNL nu produc nimic, nici macar 1 leu.
BONY • 05.04.2024, 14:42
Ghiveciul a fost preparat,urmeaza degustarea in iunie daca nu se strica pana atunci !...