Mergi direct la conținut »
UPDATE | Matteo Politi rămâne în arest! Iubita falsului medic italian: „Aveți încredere în el, ca e medic bun”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Matteo Politi rămâne în arest! Iubita falsului medic italian: „Aveți încredere în el, ca e medic bun”

UPDATE | Matteo Politi rămâne în arest! Iubita falsului medic italian: „Aveți încredere în el, ca e medic bun”

Tribunalul București a judecat, astăzi, contestația lui Matteo Politi la arestul preventiv și a decis ca falsul medic italian să rămână cu măsura impusă de magistrații Judecătoriri Sectoului 1. 

De Remus Vlad, Dragoș Tănase,

UPDATE 15.40: Magistrații Tribunalului București i-au respins contestația lui Matteo Politi, ca fiind neîntemeiată. Astfel, măsura arestării preventive se menține, iar acesta va fi cercetat în spatele gratiilor.

UPDATE 11.40: Matteo Politi a declarat în fața judecătorilor de la Tribunalul București că vrea să se înțeleagă cu părțile din dosarul în care este acuzat de înșelăciune și exercitarea unei profesii fără drept. În acest sens, el a depus la instanță cu contract de mediere încheiat cu un mediator autorizat.

Avocatul italianului, Daniel Ionașcu, a precizat că le-a cerut  judecătorilor ca medicul fals să fie eliberat și cercetat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara. Apărătorulul a mai declarat că Matteo Politi le-a spus judecătorilor că a învățat meseria de chirurg în timpul unor stagii de pregătire din Spania.

UPDATE 10.30: La Tribunalul București, acolo unde azi de judecă contestația italianului, a ajuns, în urmă cu scurt timp, și Ioana, iubita lui Matteo Politi. „Sunt optimistă, sunt convinsă că va fi eliberat. Aveți încredere în el, ca e medic bun”,  declarat femeia pe când se afla pe holurile tribunalului.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Tânăra i-a fost alături și săptămâna trecută, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost dus după reținerea lui, pentru ca procurorii să decidă dacă cer mandat de arestare. „Eu nu am de făcut nicio declarație. În momentul de față suntem în procedura de semnare a contractului cu domnul avocat Ionașcu. Eu nu mai am ce să declar. Orice altă întrebare nu are logică”, a spus iubita italianului.


Săptămâna trecută, Matteo Politi a fost prins la graniţa României cu Ungaria, într-un tren cu destinația Budapesta, în momentul în care încerca să fugă din România.

Acesta a solicitat, prin intermediul avocatului său, o măsură mult mai uşoară, respectiv cercetare în stare de libertate sau arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, Matteo Politi este acuzat de „săvârșirea unei infracțiuni în formă simplă, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități”.

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit
Recomandări

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit

Chiar dacă autoritățile române au descoperit că acesta profesa în baza unei diplome obţinute ilegal, Mateo Politti se consideră nevinovat.

În faţa judecătorilor, care au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, italianul a declarat că nu a ştiut că ar fi avut nevoie şi de acordul Colegiului Medicilor pentru a profesa într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE). Acesta chiar s-a lăudat cu experienţa sa în domeniul medical din alte ţări.

Cazul medicului fals a fost dezvăluit de o investigație Libertatea. Reporterii ziarului au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină. Cazul lui Matteo Politi a fost preluat de presa internațională, inclusiv de cel mai cunoscut ziar din lume – The New York Times.

FOTO: Sorin Cioponea


Citește și… VIDEO/ Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice


 

Close
Închide
  Close