„Arată ca un doctor chipeș desprins direct din seriale. Pe pagina lui de Facebook, doctorul Matthew Mode promovează proceduri cosmetice, inclusiv operații, pe care le efectuează la o clinică aflată în zona bogată a capitalei României, București. Pozează în halat albastru, cu un zâmbet larg și o seringă cu Botox. Dar autoritățile din România au spus săptămâna aceasta că nu este autorizat să practice medicina și au fost ridicate întrebări dacă este într-adevăr doctor. Ah, iar numele lui nu este Matthew Mode.”, așa începe articolul din The New York Times, cel mai important ziar al lumii, despre falsul medic care a făcut zeci de intervenții chirurgicale,  mutilând paciente.

Prestigioasa publicație notează că totul a pornit de la o investigație Libertatea.

„Povestea privind faptele sale a apărut prima oară, în această săptămână, în tabloidul popular Libertatea, care a dezvăluit că acesta a pretins că are diplome medicale de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore și de la o  universitate din Priștina, Kosovo”, notează NY Times.

Totodată, potrivit The New York Times, un purtător de cuvânt al Universității Johns Hopkins a precizat că nu se află în evidențele instituției niciun student cu numele Matteo Politi sau Matthew Mode.

„Povestea lui Politi a atras atenția privind posibilele lacune din sistemul medical zbuciumat din România, unde clinicile private joacă un rol tot mai important alături de spitatele de stat”, subliniază The New York Times, care notează că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că vor fi mai multe controale la clinicile private din țară.


Citește și: