Părinții au plecat în Italia și au lăsat fetița în grija bunicilor, împreună cu cei patru frați ai săi și alți verișori. Luni noaptea, copila a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, scrie Mediafax.ro.
Fetița a intrat în insuficiență respiratorie, iar atunci, medicii au încercat s-o transfere la Spitalul de Urgență din Craiova. Pe drum, micuța a murit în ambulanță.
„Starea sa a devenit critică, am sunat la SMURD pentru a fi preluată în urma unor complicaţii. A făcut pneumonie. S-a cerut transfer la Terapie Intensivă după ce a fost intubată la noi”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Constantin Ecobici.
Medicii cred că au apărut complicaţii din cauza rujeolei.
„Este vorba despre o suspiciune de rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. Au fost recoltate probe, trimise la Institutului de Sănătate Publică şi aşteptăm rezultatele”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
Din primele date ale medicilor, niciunul dintre copii nu a fost vaccinat.
Fetița și-ar fi contaminat și frații
Ceilalți copii ai familiei au vârste cuprinse între 5 și 9 ani. Aceștia au fost testați de medici pentru a afla dacă s-au îmbolnăvit de rujeolă. Doar unul dintre ei a fost internat în spital pentru că a fost confirmată boala.
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a declanşat o anchetă.
„Am demarat verificări în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor copilului în familia respectivă, în principal dreptul la sănătate. Vrem să vedem dacă a fost înscris la medicul de familie, dacă a fost dus la medicul de familie”, a declarat directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu.
Părinţii sunt aşteptaţi în aceste zile să se întoarcă din Italia.
Focar de rujeolă la Spitalul din Caracal
Autoritățile din Olt sunt în alertă pentru că zeci de cazuri de rujeolă au fost înregistrate la nivelul județului. Direcția de Sănătate Publică a dat dispoziție medicilor de familie să monitorizeze numărul copiilor vaccinați împotriva rujeolei. Cel mai mare focar de rujeolă a fost înregistrat la Spitalul Municipal Caracal. Directorul medical al Spitalului Caracal a declarat că focarul s-a răspândit de la un copil de un an și zece luni pe care părinții au refuzat să-l vaccineze.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro