Românul, care predă la Harvard, este subiectul unor ample materiale media în cele mai cunoscute publicații americane.
Absolvent al Colegiului I.C. Brătianu, piteşteanul a ajuns foarte apreciat în SUA pentru munca sa de cercetare. La doar 31 de ani, Cristian Proistosescu apare în paginile mai multor publicaţii prestigioase de peste Ocean, precum The Guardian şi Washington Post. Washington Post a dedicat un spaţiu generos pentru articolul cu titlul “Oamenii de ştiinţă încep să clarifice una dintre cele mai mari controverse din domeniul climei”, notează Săptămânalul Ancheta .
Cristian Proistosescu a plecat din țară după ce a absolvit liceul, din postura de medaliat cu aur la olimpiada internaţională de fizică, după ce obţinuse maximul la concursurile din ţară. În spatele fizicianului de geniu, recunoscut la nivel mondial pentru cercetarea sa, se ascunde un tânăr normal, cu o viaţă şi preferinţe ca ale oricărui om.
Primit cu bursă și studii asigurate la Princeton, a muncit pentru banii de buzunar spălând vase, strângând gunoiul și vânzând ziare la cantina universităţii.
După ce a terminat ca student de excepție, și-a luat doctoratul la Harvard și este unul dintre oamenii de știință care scriu istorie în SUA. În calitate de cercetător asociat la Universitatea din Washington, care a condus cercetarea în timpul doctoratului de la Harvard, românul vorbeşte despre încălzirea globală şi aduce informaţii preţioase despre cum va evolua clima în viitor.
Sursa foto: Săptămânalul Ancheta
Citește și: Cât plătea preotul-cântăreț Cristian Pomohaci pentru o partidă de amor. Dezvăluiri șocante
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro