„Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă, mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române.Vor putea să se programeze direct în platformă. Data la care se va implementa, foarte probabil, această funcţionalitate va fi 10 aprilie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
În aceeași conferință, Valeriu Gheorghiţă a mai spus că au fost operaționalizate peste 150 de echipe mobile care vaccinează persoane nedeplasabile, persoane dependente de dializă sau persoane fără adăpost, arată Hotnews.
De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a enumerat şi numărul reacţiilor adverse raportate. În total, de la debutul campaniei de vaccinare în România au fost raportate 10.160 de cazuri de reacții adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de aproximativ 3,4 cazuri la 1.000 de doze de vaccin administrate.
Avem o rată de raportare de circa două reacții adverse la 1.000 de doze de vaccin Pfizer administrate, 3,6 reacții adverse raportate la 1.000 de doze administrate de vaccin Moderna și 13,2 reacții adverse la 1.000 de doze administrate de vaccin Astra Zeneca
Valeriu Gheorghiţă:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro