Mergi direct la conținut »
Cine este Oase, prietenul cu care CRBL a câștigat Asia Express. De unde i se trage porecla | FOTO Galerie foto
3imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Cine este Oase, prietenul cu care CRBL a câștigat Asia Express. De unde i se trage porecla | FOTO

Cine este Oase, prietenul cu care CRBL a câștigat Asia Express. De unde i se trage porecla | FOTO

Oase a reușit să cucerească o mulțime de fani după ce a participat la show-ul Asia Express, difuzat de postul de televiziune Antena 1.

De Dana Aramă,

 

Oase a câștigat, alături de bunul său prieten CRBL, cea de-a doua ediție a emisiunii Asia Express, de la Antena 1, reușind să pună mâna pe premiul în valoare de 30.000 de euro. Dacă pe CRBL îl cunoaște toată lumea, fiind prezent pe scena artistică din România de foarte mult timp, despre Oase nu se știu prea multe lucruri.

Numele real al lui Oase este Ionuț Dongo. Este unul dintre cei mai mari susținători ai fenomenului kendama în România. De altfel, Oase este fost participant la Campionatul Mondial din Japonia și organizator al unei tabere de acest fel în România. Într-un interviu pentru redbull.com, Oase povestea despre pasiunea sa pentru kendama.

„Kendama a apărut în Mexic și Franța. În Franța se numea bilboquet și n-avea forma asta, n-avea cupele mari. În Mexic se numea bolero și, de asemenea, avea o formă diferită de ce era în Franța și de ceea ce e azi, era o cupă, o ață și-o bilă. Japonia a implementat forma finală și cea mai bună. În fine, și eu voiam să ajung la prima kendama, prima formă apărută vreodată și, deci, pe unde ajungeam, le adunam. Plus că fiind sponsorizat de companii, primeam de la toate kendama, la concursuri, ia-o p-asta, testeaz-o p-asta. Eram cel mai fericit”, explica el.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

De unde i se trage porecla

 

Într-un interviu pe care l-a făcut înainte de începerea show-ului Asia Express, Oase dezvăluia cum s-a ales cu această poreclă.

„Când dansam breakdance la școala lui CRBL, care nu mă lua la niciun job, aveam foarte mare mobilitate și oamenii îmi spuneau că nu am oase. Și de acolo numele”, spunea el.

Citește și: VIDEO / Învățăturile unui activist rus răpit și torturat. Interviu cu Oleg Kozlovsky, cercetător Amnesty International și activist pentru drepturile omului, răpit în Ingușetia

Close
Închide
  Close